DSP'den muhalefet partilerine çağrı!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-11-2011 (01:38)   Son Mesaj: 02-11-2011 (01:38)    Cevap: 0    Gösterim: 426  

    02-11-2011

    DSP'den muhalefet partilerine çağrı!

    DSP'den muhalefet partilerine çağrı!


    DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Yargıtay ve Danıştay’ın daire sayısını artıran yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götürmek için muhalefet partilerine çağrıda bulundu.

    DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasar Erçelebi, DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit ile birlikte TBMM"de basın toplantısı düzenledi. Yargıtay ve Danıştay"ın daire sayısını artıran tasarının dün Meclis"te kabul edildiğini hatırlatan Erçelebi, "Hükümet bu yasa ile yıllardır hayalini ettiğini gerçeğe dönüştürüyor. Yüksek yargıyı Anayasaya aykırı olarak ele geçiriyor" dedi.
    -MUHALEFETE ÇAĞRI-

    Muhalefet partilerine Yargıtay ve Danıştay"ın daire sayısını artıran yasayı Anayasa Mahkemesi"ne götürmek için birlikte hareket etme çağrısı yapan Erçelebi, "Hep beraber Anayasa Mahkemesi"ne gidelim" dedi.

    -İŞ GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ YASA DEĞİŞİKLİKLERİ ACİLEN YAPILMALI-

    OSTİM ve Antalya"da yaşanan patlamaları da hatırlatan Erçelebi, "Hükümet, uzun zamandan beri kamuoyunun gündeminde olan, işçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili yasal değişiklikleri acilen yapmalıdır" dedi.

    İki haftadır Meclis"te görüşülen Torba Tasarı"ya ara mı, geri mi çekildiğinin belli olmadığını ifade eden Erçelebi, "Bu uygulama, AKP"nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, hükümetin elinde bir yap- boza dönüştürdüğünün göstergesidir" dedi.

    -"BAŞBAKAN ÖZÜR DİLEMELİ"-

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 28 Ocak'ta yapılan gösteriden dolayı kullandığı sözleri eleştiren Erçelebi, "Tam bir skandaldır. Tam bir akıl tutulmasıdır. Başbakan"ın, Kıbrıslı soydaşlarımız için "besleme" tabirini kullanması bir talihsizliktir ve düzeltilmelidir. Şimdi soydaşlarımız yeni bir mitinge hazırlanıyor, bence Başbakan oraya gidip o miting de özür dilemelidir. Başbakan"ın bu patavatsızlığı, bakanlarına da fazlasıyla yansımaktadır" dedi.

    -"O DEFTER KAPANDI"-

    Bir basın mensubunun, "Partinizdeki istifaları nasıl değerlendiriyorsunuz? Sayın Büyükerşen"de istifa etti?" sorusuna Erçelebi, "Bir şey söylemiyoruz. O defter kapandı, bitti. Biz yolumuza devam ediyoruz. 12 Haziran"da seçim var. Halkın hakemliğine başvuruyoruz" dedi.




    DSP'den muhalefet partilerine çağrı! Yorumları