MHP'liler faili gözaltı kayıpları komisyonundan çekiliyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-11-2011 (01:34)   Son Mesaj: 02-11-2011 (01:34)    Cevap: 0    Gösterim: 413  

    02-11-2011

    MHP'liler faili gözaltı kayıpları komisyonundan çekiliyor

    MHP'liler faili gözaltı kayıpları komisyonundan çekiliyor


    MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde gözaltında kayboldukları iddia edilenlerin akıbetini araştırmak üzere kurulan alt komisyonda görev almayacağını söyledi.

    Bal, yaptığı yazılı açıklamada, komisyonun dünkü toplantısında ''Tolga Baykal Ceylan'ın kaybolması olayından hareketle gözaltında iken kayboldukları iddia edilen kişilerin akıbetinin araştırılması amacıyla bir alt komisyon kurulmasının kararlaştırıldığını hatırlattı.
    ''Toplantıda bulunmadığını ve kendisine haber verilmeden alt komisyona seçildiğini'' ifade eden Bal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

    ''Olay basına intikal etmeden önce konudan haberdar olup, Komisyon Başkanı Zafer Üskül'ü arayıp, bu komisyonda görev almayacağımı gerekçesiyle ifade etmeme rağmen, Sayın Üskül basına yaptığı açıklamada alt komisyon üyeliğimi ilan etmiştir. Bugün basında da konuyla ilgili ismim çıkmıştır.

    Etik olmayan bir davranış gösterilerek üyeliğimin oylatılması, kabul etmememe rağmen basına yanlış bilgi verilmesi ve Başbakanın talimatıyla siyasi şov yapmak için oluşturulmuş bir alt komisyon benim insan hakları inancıma ters düşmektedir.

    İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunun bağımsız ve tarafsız bir denetleme organı olduğu bilinciyle, talimatla kurulan bu alt komisyonda çalışma yürütmem mümkün olmadığından, alt komisyondan ismimin çıkarılması için İnsan Hakları Komisyonuna dilekçe vermiş bulunmaktayım''

    Komisyonunun dünkü toplantısında, oluşturulacak alt komisyonda Zafer Üskül'ün yanı sıra AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal ve MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal'ın görev alacağı duyurulmuştu.




    MHP'liler faili gözaltı kayıpları komisyonundan çekiliyor Yorumları