Bıçak Sırtı'nda asker tartışması   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-11-2011 (00:59)   Son Mesaj: 02-11-2011 (00:59)    Cevap: 0    Gösterim: 730  

    02-11-2011

    Bıçak Sırtı'nda asker tartışması

    Bıçak Sırtı'nda asker tartışması


    CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un sözlerine ilişkin tartışmaya Ülke TV'deki canlı yayında emekli general ile gazeteci konuklar birbirine girdi. Gerginlik 'yalan' tabiri ile doruğa çıktı.

    Ülke TV'de Ersoy Dede'nin sunduğu Bıçak Sırtı programında Tuğamiral Ramiz İlker ile Türkiye Gazetesi yazarı İsmail Kapan konuk oldu.
    Türkiye'deki askerlik olgusunun değerlendirildiği programda iki konuk sık sık birbirine girdi.

    Ramiz İlker, askerin Peygamber ocağı olduğunu, dinsiz olduğunu kimse söyleyemeyeceğini belirterek "Yüce Atamız ve değerli komutanlarımız tarafından kurulmuş ve teessüs etmiş bir orduya kimse ulu orta dil uzatamaz." dedi.

    Ramiz İlker'in Bu ordu ile iyiki savaşa girmemişiz sözlerine İsmail Kapan karşı çıktı. Konuşma metninde bu ordu ifadesi olmadığı sözlerine Ramiz İlker'den tepki geldi.

    Ramiz İlker, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un sözlerinin de çok çirkin ve yakışıksız olduğunu belirtirken Kılıçdaroğlu'nun ona gerekli dersi vermesi gerektiğini söyledi. İlker, kimsenin ordunun içinin oyulduğunu söyleme hakkının olmadığını söyledi.

    İlker, kendisinin çok zinde olduğunu ve program konuklarının dahi kendisiyle yarışamayacağını savundu.




    Bıçak Sırtı'nda asker tartışması Yorumları