Işılay’ın organları 4 hastaya umut oldu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-11-2011 (00:57)   Son Mesaj: 02-11-2011 (00:57)    Cevap: 0    Gösterim: 510  

    02-11-2011

    Işılay’ın organları 4 hastaya umut oldu

    Işılay’ın organları 4 hastaya umut oldu


    Düzce’de İlk Organ Bağışı Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde gerçekleşiyor.

    Yaklaşık 20 gün önce Düzce Yığılca yolu üzerinde meydana gelen trafik kazasın da ağır yaralanan 32 yaşındaki Işılay Şahinoğlu"nun Düzce Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
    Beyin ölümü gerçekleşen Işılay Şahinoğlu"nun ailesi kızının organlarını bağışladı. Düzce Üniversitesi Hastanelerinde beyin ölümü gerçekleşen ve yakınları tarafından organları bağışlanan I.Ş.(32) kalp, karaciğer ve böbrekleri uzun zamandan beri organ bekleyen 4 hasta için yaşam umudu oldu.

    Organ bekleyen hastalara nakil için önce Düzce"nin Bağlı Bulunduğu Bursa Bölge Organ ve doku Nakli Koordinasyon Merkezi ve ardından da Sağlık Bakanlığı Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi ile temasa geçilerek gerekli izinler alındı.

    İstanbul"dan yola çıkan hava ambulanslarından doktorları taşıyan ambulans helikopter Düzce Gümüşova geçişinde havanın sisli olması nedeniyle tem otoyolundaki bir fabrika sahasına zorunlu iniş yaptı. Düzce"den temin edilen kara ambulansı ile doktorlar Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırma Hastanesine götürüldü.

    Burada doktorlar organları almak için ameliyata girerken havanın amcasının ardından hava ambulansları Düzce 18 Temmuz Stadı'na iniş yaptı.

    Üniversite Hastanesinde alınan organlar korumalı kaplara konarak kara ambulansı ile Helikopterlerin yanına doğru yola çıktı. Hızlı bir şekilde helikoptere alınan organlar İstanbul"a doğru yola çıktı.

    Düzce Üniversitesi Organ Nakil Koordinatörlüğünden alınan bilgilere göre, gerçekleştirilecek operasyon sonrasında hastanın kalbi Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine, karaciğeri Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Uygulama Hastanesine ve böbrekleri Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gönderildi.




    Işılay’ın organları 4 hastaya umut oldu Yorumları