Freni boşalan kamyonet 5 araca çarptı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-10-2011 (13:08)   Son Mesaj: 02-10-2011 (13:08)    Cevap: 0    Gösterim: 520  

    02-10-2011

    Freni boşalan kamyonet 5 araca çarptı

    Freni boşalan kamyonet 5 araca çarptı


    Antalya'nın Kepez ilçesinde, freni boşalan bir kamyonet, karşı şeritteki kırmızı ışıkta bekleyen 4 otomobil ile 1 kamyonete çarptı.

    Kazada, 1 motosikleti de altına alarak sürükleyen kamyonet, 4 kişinin yaralanmasına neden oldu.

    Kaza, bugün sabah meydana geldi. Şehirlerarası ev taşımacılığı yapan 09 BD 128 plakalı Sinan Kaya yönetimindeki kamyonet, Aydın'dan yüklediği malzemeleri Antalya'daki adrese teslim etmek için yola çıktı. Sabah saatlerinde Antalya'ya gelen Kaya'nın kullandığı kamyonetin freni Sakarya Bulvarı üzerindeki Kütükçü kavşağında boşaldı.

    Kamyonet Kütükçü kavşağında kırmızı ışıkta duramayıp Yıldırım Beyazıt Caddesi üzerinde bekleyen 4 otomobil ve 1 kamyonete çarptıktan sonra 1 motosikleti altına alarak sürükledi. Kazada metrelerce kamyonet altında sürüklenen ve ismi öğrenilemeyen motosikletin sürücüsü ağır yaralandı.
    Kırmızı ışıkta bekleyen 07 EG 141 plakalı araçta bulunan Mehmet Kipik, Fatih Alper Kipik (1) ve Feyza Kipik (5) de yaralanarak Memorial Antalya Hastanesi'ne kaldırıldı.

    KORNA ÇALIYORDU

    Kazanın meydana geldiği saatte olay yerinde bulunan bir vatandaş, "Kamyonet korna çalarak geliyordu. Karşı şeritten geliyordu. 'Çekilin önümden' dercesine geliyordu. Işıkta bekleyen araçlara çarptı" dedi.

    Freni boşalan kamyonette bulunan eşyaların sahibi Mehmet Ali Yalçın ise kırmızı ışıkta durmak için şoförün frene bastığını ancak tutmadığını söyledi. Frenlerin boşaldığını son anda fark ettiklerini söyleyen Yalçın, "Frenlere bastık duramadık. Korna çalarak geliyorduk. Kırmızı ışıkta duramadığımız için taksiye çarpmak zorunda kaldık" diye konuştu.

    Kazadan yara almadan kurtulan kamyonetin şoförü Sinan Kaya, frenleri boşaldığı için kırmızı ışıkta duramadığını söyledi. Frenlerinin boşaldığını farkedince korna çaldığını söyleyen Kaya, karşı şeritteki bekleyen araçlara çarptığını söyledi.
    Yaklaşık iki saat trafiğe kapalı kalan yol arabaların kaldırılmasıyla açıldı.




    Freni boşalan kamyonet 5 araca çarptı Yorumları