Adliye önünde kavga çıktı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-09-2011 (18:07)   Son Mesaj: 02-09-2011 (18:07)    Cevap: 0    Gösterim: 579  

    02-09-2011

    Adliye önünde kavga çıktı

    Adliye önünde kavga çıktı


    Güngören'deki patlamalara ilişkin davanın ardından adliye önünde olaylar çıktı. müşteki ve yakınları ile Çevik Kuvvet polisleri arasında gerginlik yaşandı.


    Sanıkların adliyeden çıkarılması sırasında yolu kapatıp cezaevi araçlarına saldırmaya çalışan müşteki ve yakınları ile Çevik Kuvvet polisleri arasında arbede yaşandı.
    Duruşmanın sona ermesinin ardından müşteki ve yakınları, adliye dışında sanıkların çıkışını beklemeye başladı. Sanıklardan hemen önce adliyedeki görevli hakim ve savcılar çıkış yapmak istedi ancak müşteki yakınları hakim ve savcıların bulunduğu aracın içine sanıkların konulduğunu düşünerek, engel olmaya çalıştı.

    Çevik Kuvvet'in ve polislerin söylemleri üzerine ikna olan müştekiler kenara çekildi. Sanıkların üç ayrı cezaevi aracıyla adliyeden ıkarılmasıyla birlikte ortalık karıştı. Yolu kapatarak araçların geçişini engellemeye çalışan müşteki ve yakınları, polise zor anlar yaşattı. Çevik Kuvvet ekipleri, grubu uzaklaştırmak için yoğun çaba harcadı. Çıkan arbede sırasında yaşlı bir müşteki baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren şahıs, yoldan geçen bir taksiyle hastaneye kaldırıldı. Araçların geçişine engel olmak için yolun ortasına oturan bir genç kız ise, polis tarafından güçlükle uzaklaştırıldı.

    Tepkiler arasında çıkış yapan cezaevi araçları, müştekiler tarafından pet şişe yağmuruna tutuldu. Bazı müştekilerin araçlara yumruk attığı gözlendi. Yaşanan gerginlik, sanıkların adliyeden ayrılması ile sona erdi.







    Adliye önünde kavga çıktı Yorumları