Cinayet zanlısı: Biz yapmasak onlar yapardı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-08-2011 (16:08)   Son Mesaj: 02-08-2011 (16:08)    Cevap: 0    Gösterim: 769  

    02-08-2011

    Cinayet zanlısı: Biz yapmasak onlar yapardı

    Cinayet zanlısı: Biz yapmasak onlar yapardı


    Kütahya'da, 2 kişiyi otomobillerinde 10 dakika arayla öldürdükleri iddia edilen 2 arkadaş cinayeti anlattı. Zanlılar, 'biz yapmasak onlar bizi öldürecekti' diyerek kendilerini savundu.

    Kütahya Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Recep Tosuncuk (24) ve Gökhan Demir (25) ile öldürülen kişiler Efrahim Uludağ'ın babası Recep Uludağ ve Rıfat Şahin'in eşi Gülay Şahin, çocukları Esra, Bekir Enes ve Seher Şahin katıldı.
    Efrahim Uludağ'ın katil zanlısı olduğu iddia edilen Recep Tosuncuk, cinayetlerin meydana geldiği 31 Ekimden yaklaşık üç hafta önce arkadaşlarıyla bir restorana giderek alkol aldıklarını, hesap yüzünden kavga çıkması üzerine restorandan dışarı çıktığını söyledi.

    Kavga edenleri ayırmak isterken daha önceden tanımadığı Efrahim Uludağ'ın kendisini karın boşluğundan bıçakla yaraladığını, birkaç gün hastanede tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edildiğini belirten Tosuncuk, şöyle konuştu:

    ''Bıçakla yaralama olayından sonra Efrahim Uludağ'dan davacı oldum. Bu olay nedeniyle Uludağ bir gün bile ceza almadı ve iyileştikten sonra arkadaşlarıyla sürekli beni tehdit etmeye başladı. Davamdan vazgeçmemi istiyorlardı. Olay günü ise sanayide çalıştığım iş yerinde Gökhan Demir ile buluştuk. Yolda yürürken Efrahim Uludağ aracıyla yanımızda durdu, ''Beni mi arıyorsun?'' diyerek bana küfür etti. Sonra kolunu aracın arka koltuğuna uzattığını gördüm. Silah alıp bana ateş edeceğini düşünerek bir el ateş ettim. Bu sırada bana silah doğrultmadı. Daha önce de ağabeyim bir cinayet işledi ve hasımlarımız vardı. Bu yüzden yanımda sürekli silah taşıyordum. Böyle olmasını istemezdim. Keşke ben ölseydim, pişmanım.''

    Tosuncuk, olay sırasında yanında bulunan arkadaşı Gökhan Demir'in Efrahim Uludağ'a ateş etmediğini ve olaydan önce Demir'de silah bulunduğunu bilmediğini öne sürdü.

    -HUSUMETİN NEDENİNİN OTOMOBİL ALIŞVERİŞİ OLDUĞU İDDİASI-

    Rıfat Şahin'in katil zanlısı olduğu ileri sürülen Gökhan Demir ise olaydan yaklaşık 1,5 yıl önce sağlık sorunları nedeniyle paraya ihtiyacı olduğundan otomobilini galeri işleten Mustafa Çakmak'a satması için emanet ettiğini belirtti.

    Çakmak'ın aracını sanayide motor ustasına göstereceğini söyleyip yanından ayrıldığını ve geri getirmediğini öne süren Demir, şunları kaydetti:

    ''Oto galerici Çakmak, 6 bin 500 liraya satacağını söylediği otomobilimi geri vermedi. Birkaç ay sonra aracımı buldum ve Rıfat Şahin'in satın aldığını öğrendim. Şahin bir süre sonra bana toplam 6 bin 500 liralık senet verdi. Aylar geçmesine karşı borcun tamamını ödemedi, sadece 500 lirasını verdi. Bunun yanında beni tahrik etti, aşağıladı, horladı. Ben de senetleri avukata verdim. Cinayet olayından bir gün önce yolda yürürken beni Rıfat Şahin'in arkadaşı Dilaver Eryıldız ve dayısı Mustafa Kaya durdurdu. Beni araçlarına alıp Yedigöller mevkisine götürdüler ve darbettiler. Ben onlardan kaçarken elimde Recep Tosuncuk'a ait cep telefonu vardı, Eryıldız onu zorla aldı. Bununla ilgili polise gidip şikayetçi oldum.''

    Demir, olay günü sabah evinden çıktığında Eryıldız'ın aracıyla evinin önünde beklediğini fark ettiğini, kendisini korumak amacıyla evinden av amaçlı bulundurduğu tüfeği alıp paltosunun içine sakladığını iddia etti. Daha sonra arkadaşı Recep Tosuncuk ile buluştuklarını ve onun Uludağ'a aracında ateş etmesinin ardından kaçtığını belirten Demir, biraz yürüdükten sonra yolda otomobiliyle önünü kesen Şahin'e ateş edip polise teslim olduğunu anlattı.

    Pişman olduğunu söyleyen Demir, ''Daha önce de çeşitli suçlardan cezaevinde yattım. Ancak hiçbirinde silah kullanmadım. Beni buna mecbur bıraktılar. Mecbur olmasam yapmazdım. Biz yapmasaydık onlar bizi öldürecekti'' diye konuştu.

    -''TASARLAYARAK ÖLDÜRME'' SUÇUNDAN YARGILANIYORLAR-

    Gülay Şahin ve Recep Uludağ, adaletin yerini bulmasını istediklerini ifade ettiler.

    Sanıkların avukatları ise iddianamede sanıklara ''tasarlayarak öldürme'' suçunun isnat edildiğini, ancak suçun niteliğinin farklı olduğunu savundular.

    Olay sırasında Efrahim Uludağ'ın aracında bulunan Yusuf Kara, Suat Şahin, Uludağ'ın arkadaşı Mustafa Kaya, Recep Tosuncuk'un ağabeyi Mesut Tosuncuk, iş arkadaşları Mustafa Çakır, Şerif Ahmet Taşkın, Rıfat Şahin'in öldürülmesi sırasında çevredeki inşaatta çalışan işçiler Emin Savaşman ve Hasan Öztürk de tanık sıfatıyla dinlendi.

    Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar, tanıklar ve bilirkişi heyetinin katılımıyla olay yerlerinde keşif yapılmasına, öldürülen kişilerin eşleri, çocukları, anne ve babalarının davaya müdahil olarak katılmasına, Recep Tosuncuk'un bıçakla yaralandığı olaya ilişkin raporların savcılık ve polis merkezinden istenmesine hükmederek, duruşmayı erteledi.

    Kütahya'da, 31 Ekimde Efrahim Uludağ ve Rıfat Şahin, birbirlerine yakın mesafelerde 10 dakika arayla otomobillerinde silahla vurularak öldürülmüş, Şahin'i öldürdüğü iddia edilen Gökhan Demir polise teslim olmuş, Uludağ'ı öldürdüğü öne sürülen Recep Tosuncuk ise polis ekiplerince yakalanmıştı. Demir ve Tosuncuk hakkında ''Tasarlayarak adam öldürme'' suçundan dava açılmıştı.




    Cinayet zanlısı: Biz yapmasak onlar yapardı Yorumları