Şanlıurfa'da esnaf polisle çatıştı / VİDEO   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-08-2011 (13:08)   Son Mesaj: 02-08-2011 (13:08)    Cevap: 0    Gösterim: 574  

    02-08-2011

    Şanlıurfa'da esnaf polisle çatıştı / VİDEO

    Şanlıurfa'da esnaf polisle çatıştı / VİDEO


    Şanlıurfa'da yolu trafiğe kapatarak eylem yapmak isteyen esnafa polis müdahale etti. Polis kendisi ile çatışan esnafı gaz bombası kullanarak dağıttı. Ortalık savaş alanına döndü.



    Şanlıurfa'da Evren Sanayi Sitesi esnafı, iş yapamadıkları gerekçesiyle, kamyonların kendi yol güzergahlarına bırakılmamasını protesto ederek eylem yaptı. Kalabalığı dağıtmak isteyen polisler, gaz bombası kullanması ile ortalık savaş alanına dönüştü. Meydan muharebesini andıran olayda, çok sayıda kişi yaralandı.
    Edinilen bilgiye göre, Evren Sanayi Sitesi'nde meydana gelen olayda, sanayi esnafı, iş yapamadıkları gerekçesiyle, kamyonların kendi yol güzergahlarına bırakılmamasını protesto ederek eylem yaptı. Polis ekiplerinin ikazlarına rağmen eylemi bırakmayan sanayi esnafı, yolu kapatmak istedi. Polis ekiplerinin engel olması üzerine esnaflar ile polis arasında arbede başladı. Polis ekipleri eylemcilere müdahalede yetersiz kalınca, bu sefer olay yerine çok sayıda çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri güç kullanarak eylemcileri durdurmaya çalışırken, Sanayi esnafı polislere taş atmaya başladı. Polis ekiplerinin gaz bombası kullanması ile olaylar daha da alevlendi. Gaz bombasından etkilenen çok sayıda vatandaş, polis ve gazeteciler, hafif şekilde yaralandı. Gaz bombasından etkilenen bazı vatandaşlar kendi imkanları ile hastanelere koşuşturdu. Bu sırada yol güzergahından ayrılan eylemciler bu sefer Sanayi Sitesi Kooperatifine doğru yürümeye başladı. Bu sırada kalabalığı durdurmak isteyen polis, kalabalığı durduramayınca ortalık bir anda meydan muharebesine dönüştü. Sanayi Sitesi Kooperatifi binasına gelen esnaflar, binayı taşlamaya başladı. Eylemcileri durduramayan polis ekipleri yine güç kullanarak dağıtmaya çalıştı. Kalabalığı dağılması üzerine polis ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

    Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.




    Şanlıurfa'da esnaf polisle çatıştı / VİDEO Yorumları