Mersin'de kumar operasyonu: 132 gözaltı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-08-2011 (13:04)   Son Mesaj: 02-08-2011 (13:04)    Cevap: 0    Gösterim: 543  

    02-08-2011

    Mersin'de kumar operasyonu: 132 gözaltı

    Mersin'de kumar operasyonu: 132 gözaltı


    Mersin'de 'tombala' tabir edilen kumar oynatılan mekana düzenlenen operasyonda 132 kişi gözaltına alındı.


    Daha önce 14 kez operasyon düzenlenen mekandaki son baskında polis, eli tespihli ve şalvarlı ajan kullandı.
    Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bir derneğin lokali olarak çalıştırılan işyerine operasyon düzenledi. Yasadışı tombala oynatıldığı gerekçesiyle daha önce 14 kez polis tarafından basılan ve her baskında onlarca kişinin gözaltına alındığı lokale yapılan 15. baskında, 130'u kumar oynayan ve 2'si de iş yeri çalışanı toplam 132 kişi gözaltına alındı.

    Yapılan son baskında polisin eli tespihli ve şalvarlı ajan kullandığı da ortaya çıktı. Mekan işletmecilerinin iki ayrı minibüsle köylerden tombala oynayacak kişileri servisle merkeze getirdiği bilgisini alan polisin, servisin hangi köylerden kalktığını öğrenerek sivil bir görevliyi bacağında şalvar, elinde tespihle servise bindirdiği, kumar oynanan mekana köylü kıyafeti ile gelen bu kişinin, bir süre oyun oynayarak işleyiş hakkında bilgi aldıktan sonra operasyon için işaret verdiği öğrenildi.

    Çevik kuvvet polisi desteğinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 130 kişinin, 'Kabahatler Kanunu' çerçevesinde para cezası ile cezalandırıldıktan sonra serbest bırakıldığı belirtilirken, işletme çalışanı 2 kişinin ise adliyeye sevk edileceği kaydedildi. Bu arada, bugüne kadar düzenlenen kumar operasyonlarında yaklaşık bin 300 kişi hakkında işlem yapıldığı öğrenildi.









    Mersin'de kumar operasyonu: 132 gözaltı Yorumları