Yüzü kesilen çocuk sekiz hastane dolaştı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-03-2011 (18:08)   Son Mesaj: 02-03-2011 (18:08)    Cevap: 0    Gösterim: 748  

    02-03-2011

    Yüzü kesilen çocuk sekiz hastane dolaştı

    Yüzü kesilen çocuk sekiz hastane dolaştı


    Mustafa ile Sevda Gevrek çiftinin 1,5 yaşındaki çocukları Ahmet Furkan, oturma odasındaki kanepede oynarken yerdeki porselen tabağın üzerine düştü.

    Kırılan tabak, küçük Furkan'ın yüzünü parçaladı. Derin kesikler sebebiyle büyük acı çeken çocuklarını tedavi ettirmek isteyen aile, iddiaya göre sekiz hastane dolaşmak zorunda kaldı.

    Ahmet Furkan'ın yüzündeki kesiklerin dikilmesi için ağabeyinin arabasıyla saat 21.30'da evden baba Mustafa Gevrek, üçü özel ve ikisii üniversite olmak üzere sekiz hastane dolaşmak zorunda kaldı.
    Gevrek, acil servislerden geri çevrilmelerine tepki gösterdi. Acı çeken Ahmet Furkan'a son olarak saat 03.00 sıralarında, plastik cerrah bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'nde müdahale edildiğini söyledi: "İlk olarak evimize yakın bir tıp merkezine gittik, pansuman yaptılar.

    Neredeyse İzmir'deki bütün hastaneleri dolaştık. Acil servislerin kapısından, plastik cerrah olmadığı için geri çevrildik.

    Çocuğuma müdahale yapılmadığı gibi sevk de etmediler. Gittiğimiz bir özel hastanede plastik cerrah vardı ancak bin 500 lira istediler.

    Paramız olmadığı için müdahaleyi bu hastanede de yaptıramadık. Son olarak Dokuz Eylül Üniversitesi'ne gittik.

    Burada plastik cerrah olduğunu öğrendim. Olaydan yaklaşık 5-;6 saat sonra çocuğuma müdahale edildi. Üç gün sonra kontrole gelmemizi istediler.

    Eve döndüğümüzde saat 03.30 olmuştu." Bir ayakkabı imalathanesinde işçi olarak çalıştığını ve SSK'lı olduğunu belirten 28 yaşındaki Mustafa Gevrek, doktorların ilgisizliği yüzünden çocuğunun uzun süre kan kaybettiğini öne sürdü.

    Başka anne ve babaların böyle sıkıntı yaşamaması için yaşadıklarını Sağlık Bakanlığı'na ilettiğini ve konunun takipçisi olacağını belirten Gevrek, daha sonra İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nden telefon eden bir kişinin kendisinden bilgi aldığını ifade etti.

    Gevrek, sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını kaydetti.




    Yüzü kesilen çocuk sekiz hastane dolaştı Yorumları