Evi kül olan anne gözyaşlarını tutamadı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-02-2011 (15:08)   Son Mesaj: 02-02-2011 (15:08)    Cevap: 0    Gösterim: 574  

    02-02-2011

    Evi kül olan anne gözyaşlarını tutamadı

    Evi kül olan anne gözyaşlarını tutamadı


    Sabaha karşı elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın, 11 nüfuslu Oğuz ailesini evsiz bıraktı.

    Komşularının ikazı ile canlarını evden kendilerini dışarı atarak kurtaran ailenin tüm ev eşyaları kül oldu.
    Yanan ev eşyalarına bakarak gözyaşı döken Anne Güle Oğuz, "Kısa bir süre önce çalışarak eve ekmek getiren oğlum trafik kazası geçirdi.

    Yetmedi bu kez çıkan yangında tüm eşyalarımız kül oldu." dedi. Kış günü açıkta kaldıklarını belirten anne Oğuz, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talebinde bulundu.

    Batman'ın Yavuz Selim Mahallesi'nde Oğuz ailesine ait evde sabaha karşı yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede evin büyük bölümünü sardı. Komşuların seslenmesi ile yangını fark eden aile reisi M. Emin Oğuz, eşi ve 9 çocuğuyla son anda kendini dışarı atarak canlarını zor kurtardı.

    Dışarı çıkan aile bireyleri yangını yaşlı gözlerle izlerken yangını fark eden komşuları itfaiyeye haber verdi.

    Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, uzun uğraşlar sonucu yangını kontrol altına alarak söndürdü.

    Yangında sadece üzerlerindeki elbiseleri ve ayaklarındaki terlikleri kurtarabilen aile bireyleri komşularına sığındı.

    Aile reisi M. Emin Oğuz, "Gece yarısı bir anda çıkan yangında şans eseri canımızı zor kurtardık, kendimizi dışarı attık ama iki odalı evimizde sahip olduğumuz ne varsa hepsini bir anda kaybettik.

    Tüm birikimlerimiz bir anda kül oldu. Aile olarak büyük bir mağduriyet içindeyiz." diye konuştu.

    Eşinin işsiz olduğunu eve ekmek getiren tek oğlunun ise kısa bir süre önce geçirdiği trafik kazası sonucu çalışamaz duruma geldiğini belirten acılı Anne Güle Oğuz, kül olan ev eşyalarına bakarak gözyaşı döktü.

    Çocukların okul karneleri ve yeşil kartları dahil tüm evdeki tüm eşyaların yandığını belirten acılı anne komşuların verdiği giyim eşyaları verdikleri yemek ile şu an idare ettiklerini ifade etti.

    Sömestri tatilinde olan okulların kısa bir süre sonra açılacağını hatırlatan Acılı anne, "Çocukları sadece gece kıyafetleri ve ayaklarına geçirdikleri terliklerle kaldılar.

    Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çok çaresiz bir durumdayız. Allah kimseye göstermesin." diye konuşarak gözyaşı döktü.




    Evi kül olan anne gözyaşlarını tutamadı Yorumları