Gaziantep'te hayat veren fedakarlık!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-31-2011 (01:04)   Son Mesaj: 01-31-2011 (01:04)    Cevap: 0    Gösterim: 529  

    01-31-2011

    Gaziantep'te hayat veren fedakarlık!

    Gaziantep'te hayat veren fedakarlık!


    Gaziantep'te karaciğer yetmezliği rahatsızlığı olan 8 yaşındaki Osman Korkmaz'ın, bulunan karaciğerin aynı hastalığı olan kardeşine nakil edilmesini isteyerek, "Ben dayanırım önce kardeşimi iyileştirin" sözleri herkesi ağlattı

    Gaziantep'te karaciğer yetmezliği rahatsızlığı olan 8 yaşındaki Osman Korkmaz'ın, bulunan karaciğerin aynı hastalığı olan kardeşine nakil edilmesini isteyerek, "Ben dayanırım önce kardeşimi iyileştirin" sözleri herkesi ağlattı.

    Bebekken gribal enfeksiyona yakalanan ve anne ve babası tarafından hastaneye götürülen 8 yaşındaki Osman ile 6 yaşındaki Esengül Korkmaz'ın, yapılan tahliller sonucunda karaciğer yetmezliği rahatsızlıkları ortaya çıktı. O günden sonra tedavisi başlayan Osman ile Esengül, kendilerine uygun karaciğerin çıkmasını bekledi. Önceki hafta Ankara'da beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın organlarını bağışlayan yakınları 2 kardeşten birisi için umut oldu. Doktorlar karaciğerin 2 kardeşten hangisine nakil edileceğikonusunda ikileme yaşarken Osman, organın kardeşine nakil edilmesini isteyerek, "Ben dayanırım önce kardeşimi iyileştirin" dedi. 8 yaşındaki Osman'ın, söylediği bu söz karşısında şok yaşayan doktorlar ve ailesi gözyaşlarına boğuldu. Gaziantep Üniversitesi Organ Nakli Bölümü Sorumlusu Doç. Dr. Ünal Aydın başkanlığında, gerçekleştirilen operasyona Çocuk Gastroenteroloji Hepatoloji ve Beslenme Bilim Dalından Yrd. Doç. Dr. Şamil Hızlı da katıldı. Başarılı geçen ameliyat sonrası kısa sürede kendisine gelenEsengül ise tedavisi sürdürülmek üzere servise alındı.

    Kardeşinin durumunun kendisinden daha ciddi olduğu için naklin Esengül'e yapılmasını istediğini söyleyen Osman Korkmaz, "Karaciğer geldiğinde ben dayanırım kardeşimi iyileştirin dedim. Çünkü onun durumu daha kötüydü. Şuanda kardeşimin iyileşmesinden dolayı çok mutluyum ve herkesin de organlarını bağışlamalarını istiyorum" diye konuştu.

    Ağabeyinin kendisine gösterdiği fedakarlıktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Esengül Korkmaz ise, "Ağabeyime çok teşekkür ederim. Herkesin iyileşmesini istiyorum ağabeyime de karaciğer bulun" diyerek duygulu anlar yaşattı.

    Gaziantep Üniversitesi Hastanesi'ne Organ Nakli Merkezini kuran Doç. Dr. Ünal Aydın'a çok teşekkür ettiğini belirten 4 çocuk babası Mehmet Korkmaz, "Karaciğeri bağışlayan aileye ve Gaziantep'e Organ Nakli Merkezini kuran Doç. Dr. Ünal Aydın'a çok teşekkür ediyorum. Karaciğer bulunduğun da benim 2 çocuğum arasında tercih yapmam gerekiyordu ancak bu tercihi biz yapamadık. Karaciğer yetmezliği rahatsızlığı bulunan oğlum Osman bu seçimi kendisi yaptı. Sağlığını hiçe sayarak karaciğerin kardeşine nakil edilmesini istedi. Bu bizi çok duygulandırdı. Kızımın sağlığı da çok iyi olduğu için mutluyum. Herkesinde organlarını bağışlamalarını istiyorum" şeklinde konuştu.

    Uzun yıllar önce 2 çocuğunu da karaciğer yetmezliği rahatsızlığı yüzünden kaybettiklerini dile getiren Mehmet Korkmaz, oğlu Osman'a da biran önce karaciğer bulunması için dua ettiklerini söyledi.
    Başarılı geçen ameliyatla ilgili bilgi veren Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Bölümü Sorumlusu Doç. Dr. Ünal Aydın, organ bağışına ihtiyaçları olduğunu belirterek şunları söyledi:
    "Bu çocuklarımız organ bağışı ihtiyacımızın bir örneği. İki çocuğumuz da organ bekliyordu. Fakat bir tek organ bulabildik. Ankara'dan gelen organ iki çocuğumuza da uygundu. Ağabey büyük fedakarlık yaptı. 'Ben dayanabilirim, önce kardeşime takın' dedi. Fakat can kıymetli. Esengül'ü ameliyata götürürken, Osman, 'Beni de iyileştirin' diye ağlamaya başladı. Bu ağıta bütün halkımızın kulak vermesi gerekiyor. O yaştaki çocuktan o duyarlılığı gördüğümde benim de gözlerim yaşardı. Bu önemli bir olay.

    Bu duyarlılığı, bu hissi ben ameliyatı yapacak doktor olarak hissediyorsam vatandaşların da bunu bir şekilde algılamasını ve bize destek vermesini istiyoruz. Lütfen organ bağışı daha fazla yapılsın ve Osman gibi bekleyen çocuklarımız organa ve sağlıklarına kavuşsun. Özellikle son dönemde bölgede çok fazla çocuk nakil ihtiyacı olan hasta olduğunu biliyoruz. Çocuk nakillerine de ağırlığımızı vermeye başladık. Yakın gelecekte ümit ediyorum ki aynı zamanda çocuk doktoru olan rektörümüzün de desteğiyle biz bölgede tüm çocuk hastaların ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde olacağız."




    Gaziantep'te hayat veren fedakarlık! Yorumları