Bozkurt işareti yapan gence Taksim'de dayak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-29-2011 (15:04)   Son Mesaj: 01-29-2011 (15:04)    Cevap: 0    Gösterim: 621  

    01-29-2011

    Bozkurt işareti yapan gence Taksim'de dayak

    Bozkurt işareti yapan gence Taksim'de dayak


    Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin kötü muameleye maruz kaldığını öne süren bir grup Taksim'de yürüyüş düzenledi. Bu sırada İstiklal Caddesi'nden geçmekte olan bir genç, eylemci gruba Bozkurt işareti yapınca dayak yedi.

    Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP), İnsan Hakları Derneği (İHD), Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Birliği (TUYAB) ve Tutuklu Aileleri Derneği (TUAD) üyelerinden oluşan 100 kişilik grup, "Hapishanelerde yaşanan işkence ve kötü muameleyi birlikte durduralım" adı altında eylem düzenledi. Beyoğlu Tünel'de toplanan grup, sloganlar eşliğinde Taksim Tramvay Durağı'na yürüdü.
    Grubun geçişi sırasında, adının Uğurcan Kılıç olduğu öğrenilen bir genç, kalabalığa dönerek Bozkurt işareti yaptı. Kılıç bir anda SDP'li grubun hışmına uğradı. Grup tarafından tartaklanan genç, sivil polisler tarafından kurtarılarak yakındaki bir restorana götürüldü.

    Gerginliğin yaşandığı eylem, yürüyüşün ardından sona erdi.







    Bozkurt işareti yapan gence Taksim'de dayak Yorumları