Hırsızlardan parmak izine yünlü çorpa önlemi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-29-2011 (10:07)   Son Mesaj: 01-29-2011 (10:07)    Cevap: 0    Gösterim: 502  

    01-29-2011

    Hırsızlardan parmak izine yünlü çorpa önlemi

    Hırsızlardan parmak izine yünlü çorpa önlemi


    Kadıköy'de bir apartmana giren 3 kadın hırsız olay yerinde parmak izi bırakmamak için yün çorap takması dikkat çekti.

    Kadıköy'de, bir evden yaklaşık 8 bin liralık ziynet eşyası çalan 3 kadın hırsız, kaçmak isterken vatandaşlar tarafından binaya kıstırıldı. Yakalanacaklarını anlayan 2 hırsız, apartman sakinlerini oyalayınca altınları alan diğer zanlı kaçarak izini kaybettirdi. Çelik kapıyı tornavidayla açan hırsızların parmak izi bırakmamak için ellerine eldiven yerine yün çorap takmaları dikkat çekti. Olay, Fikirtepe Gür Sokak numara 5'teki binada meydana geldi.

    Torununu uyutmak için 11 numaralı dairesinden yan taraftaki kızının dairesine giden Ayşe Balkaş, bir süre sonra evinden sesler geldiğini duyunca camiye giden eşi Ali Balkaş'ın döndüğünü düşünerek dairesine geldi. Emekli Ayşe Balkaş, kapıyı açınca büyük bir şok yaşadı.
    Eşini beklerken karşısında 3 hırsız gören Balkaş, adeta çılgına döndü. Avazı çıktığı kadar bağırarak yardım isteyen Ayşe Balkaş, kaçmak isteyen zanlılardan birine tokat atarak engel olmak istedi. Başarılı olamayan Balkaş'ın çığlıklarını duyan apartman sakinlerinin çabalarıyla binadan çıkmak isteyen hırsızlardan 2'si yakalandı. Bu sırada evden yaklaşık 8 bin liralık ziynet eşyası alan kadınlardan biri çıkan kargaşa sırasında kaçarak izini kaybettirdi. Vatandaşlar tarafından etkisiz hale getirilen zanlı, 2 olay yerine çağrılan polis ekiplerine teslim edildi. Ancak olay yeri ve çevresinde yapılan tüm aramalara rağmen çalınan ziynet eşyalarına rastlanmadı.

    'HIRSIZA TOKAT ATTIM'

    Evinin önünde hırsızlarla ikinci defa karşılaşan Ayşe ve Ali Balkaş çifti ise adeta polislere yalvardı. Altınlarının polis otosundaki kadınlar tarafından alındığını belirten Ayşe Balkaş, "Evime geldiğimde bu kadınlarla karşılaştım. Biri çekyatımın altına bakıyordu. Altın setimi, küpelerimi, paralarımı bu kadınlar aldı. Evin içinde birine tokat attım. 3 kişi gördüm. Biri kaçtı.

    Altınlarım bunlarda lütfen altınlarımı bulun." dedi. Hırsızların çelik kapıyı açmak için kullandığı tornavida ile parmak izi bırakmamak için ellerine taktıkları çoraplar da ekiplere teslim edildi. Polis otosuna bindirilerek kelepçelenen Cankız U. ve Rukiye U. ifadeleri alınmak üzere Hasanpaşa Polis Merkezi'ne götürüldü. Polis otosundan indirilen zanlılar çekim yapan gazetecilere tepki gösterdi.

    5 DAKİKADA HIRSIZLIK

    Emniyette ifadeleri alınan Cankız U ve Rukiye U.'nun poliste 40 hırsızlık kaydının bulunduğu öğrenildi. Defalarca hırsızlıktan yakalanan zanlıların Kadıköy'ün Göztepe, Bostancı, Caddebostan, Fenerbahçe ve Fikirtepe gibi mahallelerindeki lüks binaları hedef aldıkları belirlendi. Takip ettikleri vatandaşlara ait dairelere giren zanlıların 5 dakikada amaçlarına ulaşacak şekilde planlama yaptıkları bildirildi.




    Hırsızlardan parmak izine yünlü çorpa önlemi Yorumları