Öğrenciler 3 ilde polisle çatıştı / VİDEO   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-27-2011 (23:05)   Son Mesaj: 01-27-2011 (23:05)    Cevap: 0    Gösterim: 711  

    01-27-2011

    Öğrenciler 3 ilde polisle çatıştı / VİDEO

    Öğrenciler 3 ilde polisle çatıştı / VİDEO


    Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları'na katılmak üzere gittikleri Erzurum'da, polis tarafından şehir merkezine alınmadıklarını öne süren öğrencilerle polis arasında arbede yaşandı.




    Barbaros Bulvarı'nı trafiğe kapatmak isteyen öğrenciler, barikat kuran polise sopalarla saldırınca güvenlik güçleri tazyikli su ve biber gazı kullanmak zorunda kaldı. Polise yumurta atan öğrencilerin müdahaleye hazırlıklı oldukları ve deniz gözlüğü taktığı gözlendi.

    Öğrenci Kolektifleri adı altında yaklaşık 50 kişi, Barbaros Bulvarı üzerinde eylem yaptı. 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları'na katılmak üzere gittikleri Erzurum'da, polis tarafından şehir merkezine alınmadıklarını öne süren öğrenciler, Barbaros Bulvarı'nı trafiğe kapatmak isteyince ortalık karıştı. Polis, grubu engellemek için barikat kurdu.
    Barikatı aşmak isteyen öğrenciler, güvenlik güçlerine yanlarındaki bayrakların sopalarıyla saldırdı. Sopalı saldırı üzerine polis, gruba önce tazyikli su ardından biber gazı sıktı. Müdahaleye hazırlıklı oldukları görülen öğrencilerin gazdan etkilenmemek için gözlerine taktıkları deniz gözlükleri dikkat çekti.

    Müdahale ile birlikte Barbaros Bulvarı'nda arbede yaşandı. Öğrenciler, müdahale sırasında polise yumurta atarak karşılık verdi. Polis, kaçışan öğrencileri bir süre kovaladı. Aralarında bayanların da bulunduğu 18 kişi polis tarafından yaka paça gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrenciler polis aracına bindirildi.

    Öte yandan, olay yerinde bulunan bazı yaşlı kadınlar, polisin müdahalesinin sert olduğunu belirterek, güvenlik güçlerine tepki gösterdi. Bir bayan, "Yazık, 20 öğrenciye 500 polis geliyor. Böyle yapılmaz" dedi. Bir başka bayan, "Jaguarları olsa öğrencileri köşke alırlardı, bunların jaguarları yok. O yüzden böyle yapıyorlar" diye konuştu. O sırada bayanın tepkisini fark eden bir polis memuru ise, "Artık köşke mi gider nereye gider bilmiyorum" karşılığını verdi.

    YARDIM ETMEYE ÇALIŞAN POLİSE HAKARET

    Beşiktaş'ta eylem yaparken polisin tazyikli su ve biber gazlı müdahalesiyle karşılaşan öğrenciler, gazdan etkilenerek yere yığılan arkadaşlarına yardım etmeye çalışan polise hakaret ederek, sert tepki gösterdi.

    2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları'na katılmak üzere Erzurum'a giden arkadaşlarının polis tarafından şehir merkezine alınmadığını öne süren bir grup üniversite öğrencisi izinsiz gösteri yapınca polisin müdahalesiyle karşılaştı. Polis, Barbaros Bulvarı'nı trafiğe kapatmak isteyen öğrencilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahalenin ardından da bazı öğrenciler gözaltına alındı. Gözaltına alınan bir erkek öğrenci de çevik kuvvet otobüsüne bindirileceği sırada baygınlık geçirdi. Gazdan etkilendiği anlaşılan öğrenci yere yığılırken, arkadaşları yardıma koştu.

    Bu sırada ilk yardım eğitimi almış bir polis memuru "Bırakın ben eğitim aldım, müdahale edebilirim" diyerek yardım etmek istedi. Öğrencileri uyaran polis, "Elinizi dokunmayın gazdan yanar" dedi. Yardım etmeye çalışan polise, "Tamam sus" diye bağıran öğrenciler polis memuruna hakaretler yağdırdı. Öğrenciler, hakaret ettikleri polis memuruna, "Sen müdahale edemezsin" diye bağırdı. Polis memuru ise hakaretlere rağmen sakin davranmaya çalıştı.

    Bir öğrenci yerde yatan arkadaşının gözüne damla damlatırken, diğer öğrenciler de yoldan geçen yaşlı kadının yardımını kabul etti. Yerde yatan öğrenci daha sonra arkadaşları tarafından polis otosuna taşındı. Öğrenciler de polis otosuna binmek isteyince polis izin vermedi. Gazdan etkilenen öğrenci polis otosuyla hastaneye kaldırıldı.


    KIZILAY MEYDANI'NDA ARBEDE


    Başbakanlığa yürümek isteyen bir grup öğrenci ile polis arasında arbede yaşandı.

    Genç-Sen ve Kaldıraç'a bağlı bir grup, Başbakanlığa yürümek isteyince polis ve öğrenciler arasında arbede yaşandı. Kızılay Meydanı'nda taşlarla polise saldıran öğrencilere polis, biber gazı ile müdahale etti. Öğrenciler Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nı trafiğe kapattı.
    ÖĞRENCİLER ERZURUM'A SOKULMADI
    Ankara'da Mülkiyeliler Birliği ve Eğitim-Sen tarafından Erzurum'a "Gerçek temsilciler Kolektiflerdir" diyerek yola çıkan bir grup üniversite öğrencisi Erzurum il sınırında emniyet güçleri tarafından durduruldu.
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın protesto ihtimali sebebiyle Erzurum'a aldığı öğrenci buluşmasına katılmak için yola çıkan Öğrenci Kolektifi temsilcileri otobüsü, Erzurum il sınırında emniyet güçleri tarafından durduruldu. Başbakan Erdoğan'ın, öğrenci konseyi başkanlarıyla toplantı yapacağı Erzurum şehir merkezine girmek isteyen Kollektif Öğrenci topluluğu ve sonrasında gelen Türkiye Gençlik Birliği'ne üye öğrenciler, 8 uygulama noktasından sonra Erzurum'a 30 kilometre uzaklıkta bulunan dinlenme
    tesislerinde bekletiliyor.
    TGB Genel Başkan Yardımcısı Zafer Tezci yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrencilerle yapacağı toplantıyı protesto etmek için Erzurum'a geldiklerini belirterek, "Biz biliyorsunuz 27 Ocak tarihinde geçtiğimiz temmuz ayı itibari ile belirlenen bir öğrenci buluşması, daha önce Dolmabahçe'de, işte sanatçılarla, yazarlarla ve rektörlerle yapılan buluşmayı buraya taşıdılar.
    Okulların kapalı olduğu dönemde üniversitelerin tatil olduğu bir dönemde böyle aradan çıkartalım, gençlerin tepkisini almadan iktidar tarafından bir toplantı yapmaya çalışıldı. Bizde bunu protesto etmek için Türkiye'nin 62 ilinden, 62 üniversitesinden 182 öğrenci ile buraya geldik" şeklinde açıklamada bulundu.

    Öğrenciler 3 ilde polisle çatıştı / VİDEO

    Öğrenciler 3 ilde polisle çatıştı / VİDEO

    Öğrenciler 3 ilde polisle çatıştı / VİDEO

    Öğrenciler 3 ilde polisle çatıştı / VİDEO

    Öğrenciler 3 ilde polisle çatıştı / VİDEO

    Öğrenciler 3 ilde polisle çatıştı / VİDEO





    Öğrenciler 3 ilde polisle çatıştı / VİDEO Yorumları