77 yaşındaki kişinin organları umut oldu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-27-2011 (23:04)   Son Mesaj: 01-27-2011 (23:04)    Cevap: 0    Gösterim: 633  

    01-27-2011

    77 yaşındaki kişinin organları umut oldu

    77 yaşındaki kişinin organları umut oldu


    Isparta Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 77 yaşındaki hastanın karaciğeri Türk Hava Kuvvetleri'nin uçağı ile Malatya'ya, böbrekleri de ambulansla Antalya'ya gönderildi.

    Malatya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Hava Kuvvetlerine ait özel bir uçakla Isparta'ya geldiklerini belirtti. Beyin ölümü gerçekleşmiş olan hastanın karaciğerini, Malatya'da karaciğer yetmezliği olan bir hastaya nakledeceklerini kaydeden Yılmaz, iki böbreğin de Antalya'ya gönderildiğini söyledi.
    Malatya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden gelen 4 kişilik ekip, karaciğeri Türk Hava Kuvvetlerinin uçağı ile Süleyman Demirel Havalimanından Malatya'ya götürdü.

    İki böbrek ise ambulansla Antalya'ya gönderildi.

    Kalp krizi şikayetiyle Isparta Devlet Hastanesi'ne gelen ancak beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 77 yaşındaki Tahsin Çelikdemir'in üç organı, ailesinin de onayıyla bağışlanmış ve Malatya İnönü Üniversitesi'nden 4 kişilik bir ekip gelerek nakil işlemlerine başlamıştı.




    77 yaşındaki kişinin organları umut oldu Yorumları