Ölen 11 tarım işçisi toprağa verildi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-27-2011 (14:04)   Son Mesaj: 01-27-2011 (14:04)    Cevap: 0    Gösterim: 539  

    01-27-2011

    Ölen 11 tarım işçisi toprağa verildi

    Ölen 11 tarım işçisi toprağa verildi


    Ankara'nın Beypazarı ilçesindeki trafik kazasında hayatını kaybeden 11 işçinin cenazeleri, Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı gözyaşları arasında toprağa verildi.

    Beypazarı'nda tarım işçisi olarak çalışan ve bulundukları minibüsün TIR'la çarpışması sonucu hayatını kaybeden 11 kişinin cenazeleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve alt kademe belediyelerinden temin edilen 4 cenaze aracıyla defnedilmek üzere köylerine getirildi.
    Kazada hayatını kaybeden işçilerden Nurullah, Abdullah, Hamdullah, Hüseyin, Yahya ve Keziban Eyabe kardeşler Gürgözü köyünde, Veysi, Aysel ve Evin Çakır için Ömürlü köyünde, Menduh ve Neşe Ekinci'nin cenazeleri ise Karalan köyünde düzenlenen törenlerle gözyaşları arasında toprağa verildi. Hayatını kaybeden işçiler için Gürgöze, Ömürlü ve Karaalan köylerinde ayrı ayrı taziye evleri açıldı.

    Cenazelere Ankara"dan eşlik eden AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, aynı anda 11 hemşehrisinin hayatını kaybetmesi ile büyük bir acı yaşadığını söyledi. Demir, kazada beş çocuğunu kaybeden anne Mome ve baba Osman Eyabe"yi teskin ederek sabır tavsiyesinde bulundu.

    Cenaze törenlerine katılan Mazıdağı Belediye Başkanı Hasip Aktaş ise "Altının üstündeyiz ama fakir bir milletiz fakirliğimizi sonucu insanlarımız batıya göç ediyor.

    Acımız büyüktür. Bu insanlarda ekmek paralarını kazanmak için Ankara"ya yerleşmişlerdi. Burada çalışacak birileri olsaydı bugün bu insanlar belki hayatta olurlardı."dedi.

    Beypazarı-Çayırhan yolunun 5. kilometresinde dün mevsimlik işçileri taşıyan servis minibüsünün karşı yönden gelen TIR'la çarpışması sonucu 11 tarım işçisi hayatını kaybetmişti.




    Ölen 11 tarım işçisi toprağa verildi Yorumları