İzmir'ide tefeci operasyonu: 9 gözaltı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-27-2011 (13:08)   Son Mesaj: 01-27-2011 (13:08)    Cevap: 0    Gösterim: 509  

    01-27-2011

    İzmir'ide tefeci operasyonu: 9 gözaltı

    İzmir'ide tefeci operasyonu: 9 gözaltı


    İzmir'in Bornova ilçesinde düzenlenen operasyonda, tefecilik yaptığı iddia edilen 9 kişi yakalandı. Çete üyelerinin, borcunu ödeyemeyen bir kişinin ayağının üzerinden otomobille geçtiği iddia edildi.

    Polise başvuran 12 vatandaş, ''Dadaş'' lakabıyla bilinen İ.G.'den borç para aldıklarını, anaparayı ödemelerine rağmen İ.G. ve adamlarının kendilerini tehdit edip yüksek miktarda senet imzalattığını, ödemeyince tehdit ettiklerini söyleyerek şikayetçi oldu.
    Bunun üzerine harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekipleri, tefecilik yapan grubu takibe aldı.

    Araştırmalar ve teknik takibin ardından Bornova'da belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Çetenin elebaşı olduğu öne sürülen İ.G. ile M.K. , K.P. , H.K. , İ.Ç. , C.K. , Ş.G. , E.K. ve M.G. yakalandı.

    Çete üyelerinin evlerinde yapılan armalarda ise 1 tabanca, 448 senet, 17 çek, tefecilikte kullanıldığı bildirilen 70 bin TL, 7 tapu ve 17 nüfus cüzdanı fotokopisi ele geçirildi.

    Elebaşı İ.G.'nin, semt pazarlarında tekstil ürünleri sattığı öğrenildi.

    Zanlıların arasında bir uzman çavuş ve polis okulunda görevli bir teknisyen yardımcısının da bulunduğu, yaklaşık 70 kişiye yüksek faizle borç verdikleri, anaparaya aylık yüzde 20, 40 günlük yüzde 33 faiz uyguladıkları, ödeyemeyenleri tehdit edip gayrimenkullerine el koydukları ileri sürüldü.

    Apartman kapıcısı İhsan G."ninse borcunu ödeyemeyince, tehdit edilip 2010 Eylül ayında ayağının üzerinden otomobille geçildiği, bu sebeple dört aydır hastanede tedavi gördüğü bildirildi.

    tamamlanan dokuz zanlı, adliyeye sevk edildi.




    İzmir'ide tefeci operasyonu: 9 gözaltı Yorumları