Silah ruhsatı operasyonu şüphelileri adliyede   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-27-2011 (13:07)   Son Mesaj: 01-27-2011 (13:07)    Cevap: 0    Gösterim: 537  

    01-27-2011

    Silah ruhsatı operasyonu şüphelileri adliyede

    Silah ruhsatı operasyonu şüphelileri adliyede


    İstanbul’da sahte silah ruhsatı soruşturması kapsamında yapılan operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 24'ü adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 23’ünün serbest bırakıldığı belirtildi.

    Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen soruşturmada sorguları tamamlanan 24 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin tamamlandığı kaydedildi.
    Soruşturmada usulsüz silah ruhsatı alabilmek için maddi olarak zorda bulunan şirketlerin bulunup satın alındığı, silah ruhsatı alınacak kişilerin bu şirketlere müdür ya da ortak olarak kağıt üzerinde atamalarının yapıldığı, bağlantılı olunan nüfus memurlara aracılığıyla resmi işlemlerde kolaylık sağlandığı, ilgili ilçe emniyet ruhsat bürolarıyla bağlantılı olarak başvurularını yaptıkları, hastanelerden usulsüz sağlık belgeleri edindikleri ve haklarında daha önce yapılan adli işlemlerin yokmuş gibi gösterilmesini sağladıkları iddialarının araştırıldığı ifade edildi.

    Yapılan tespitlerde 635 adet usulsüz tespit edildiği kaydedildi.

    Aramalarda 19 adet usulsüz şekilde ruhsat alındığı düşünülen tabanca, 1 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda mermi, 5 bilgisayar, 2 harddisk, 15 adet farklı meblağlarda çek ve şirketlere ait çok sayıda şirket evrakına de el konuldu.

    Ele geçirilen silah ve evrakların incelemesinin sürdüğü açıklandı.

    Şüphelilerden 24'ü Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.






    Silah ruhsatı operasyonu şüphelileri adliyede Yorumları