Apandisit ameliyatında hayatını kararttılar   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-27-2011 (11:06)   Son Mesaj: 01-27-2011 (11:06)    Cevap: 0    Gösterim: 708  

    01-27-2011

    Apandisit ameliyatında hayatını kararttılar

    Apandisit ameliyatında hayatını kararttılar


    Denizli'de 36 yaşındaki bir avukatın apandisit ameliyatı olmak için gittiği özel bir hastanede bağırsakları delindi.

    Denizli'de 8 yıldır avukatlık yapan evli ve 2 çocuk babası 36 yaşındaki Melih Yanık, apandisit ameliyatı olmak için özel bir hastaneye gitti. Geçtiğimiz 29 Temmuz'da ameliyat edilen Yanık, ameliyattan bir gün sonra taburcu edildi.
    Evine dönen Yanık, yüksek ateş ve ağrı şikayetiyle tekrar ameliyat edildiği hastaneye kaldırıldı. Sabaha kadar hastanede yatan ve tedavi edilmediğini belirten Yanık'ın durumu giderek kötüleşti. Yanık'ın vücudunda oluşan morluklar oluşmaya başladı. Karnındaki giderek büyüyen şişlik için hastane doktorları gaz nedeniyle olduğunu söyledi. Ailesinin baskısıyla hastaneden çıkarılan Yanık, buradan Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.

    Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tetkiklerin ardından Yanık'ın özel hastanede yapılan apandisit ameliyatı sırasında kalın bağırsağının delindiği iddia edildi.

    Yapılan incelemede talihsiz adamın iç organlarının bağırsaktan sızan yaklaşık 2.5 kilo dışkıyla dolduğu anlaşıldı. Apar topar tekrar ameliyata alınan Yanık'ın iç organları 25 litre suyla temizlendi. Delinen kalın bağırsak kesilerek dışarı çıkarıldı ve dışkının iç organlara doğru sızmaması için bağrsak dışkı torbasına bağlandı.

    Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde karnında taşıdığı dışkı torbasına bağlanan bağırsağı tekrar yerine dikilecek olan Yanık, sağlığına kavuşacağı günü iple çektiğini söyledi.

    Basit bir apandisit ameliyatı sırasında ölümden döndüğünü belirten evli ve iki çocuk babası Yanık, "5 aydır bu günü bekliyordum. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ndeki ameliyatımın ardından inşallah tekrar iyi olacağım. Ameliyattan sonra inşallah normal bir insan gibi yaşamaya başlayacağım. Tek temennim bu" şeklinde konuştu.







    Apandisit ameliyatında hayatını kararttılar Yorumları