Beypazarı'nda ölen 11 işçi defnedildi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-27-2011 (11:08)   Son Mesaj: 01-27-2011 (11:08)    Cevap: 0    Gösterim: 595  

    01-27-2011

    Beypazarı'nda ölen 11 işçi defnedildi

    Beypazarı'nda ölen 11 işçi defnedildi


    Ankara'nın Beypazarı ilçesinde hayatını kaybeden 11 tarım işçisi gözyaşları ve feryatlar içinde defnedildi. 5 çocuğunu toprağa veren annenin sözleri yürekleri parçaladı.

    Ankara'nın Beypazarı ilçesindeki trafik kazasında ölen 11 kişi, memleketleri Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Karaalaan, Gürgöze ve Ömürlü köylerinde gözyaşları arasında toprağa verildi.
    Beypazarı'ndaki trafik kazasında ölen 11 kişinin cenazeleri karayoluyla bu sabah erken saatlerde toprağa verilecekleri Mazıdağı ilçesine bağlı Karaalaan, Gürgöze ve Ömürlü köylerine getirildi.

    Yakınlarının gözyaşları ve ağıtlarıyla karşılanan cenazeler, camilerde kılınan namazların ardından dün hazırlanan mezarlara defnedildi. Nurullah, Hamdullah, Yahya, Hüseyin ve Kezban Eyebe Gürgöze köyünde, Memduh, Cemile ve Neşe Ekinci kardeşler Karaalan köyünde, Mehmet Veysi Çakar, eşi Aysel ve kızları Evin de Ömürlü köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

    Kazada 11 çocuğundan Nurullah, Hamdullah, Yahya, Hüseyin ve Kezban'ı kaybeden Meryem Eyebe, en büyük isteğinin çocuklarını okutmak olduğunu, ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle bu arzusunu yerine getiremediğini söyledi.

    Yoksulluk nedeniyle 8 yıl önce Beypazarı'na göç ettiklerini belirten Meryem Eyebe, ''Tarım işçiliği yapıyorduk. Kazanın olduğu minibüste koltuklar bile yoktu. Çocuklarım çok zor şartlar altında çalışıyorlardı. Okutamadığım çocuklarım koltukları olmayan minibüste tahtalar üzerinde işe gidiyordu. Ben bu acıya nasıl dayanırım. 5 yavrumu birden kaybettim'' dedi.

    11 kardeş olduklarını belirten Yusuf Eyebe, kazada 5 kardeşini kaybettiğine inanamadığını söyledi. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle ailece göç ettikleri Beypazarı'nda tarım işçisi olarak çalıştıklarını anlatan Eyebe, ''İmkanımız olsa asla köyümüzü terketmezdik. Ne işimiz vardı gurbette? Kardeşlerimden Nurullah evliydi. Bir çocuğu vardı. Eşi de hamileydi. Kız kardeşim Kezban nişanlıydı. Evlilik hazırlığı yapıyordu. Acımız büyük'' şeklinde konuştu.

    Köydeki vatandaşlar da bölgede çok sayıda ailenin ekonomik yoksunluk nedeniyle tarım işçisi olarak elverişsiz koşullarda güvencesiz olarak çalıştığını belirtti.

    Ailelerin günlük 15-20 Lira yevmiye ile çalıştıklarını anlatan köylüler, ''Bu durumun düzeltilmesini istiyoruz. Her yıl çok sayıda tarım işçisi bu koşullar nedeniyle trafik kazalarında yaşamını yitiriyor. Canından oluyor. Eyebe ailesinin köyde 2 dönüm arazisi vardı. Bu arazi 11 nüfusa yetmediği için mecburen göç ettiler. Bu aile 5 çocuğunu bu koşullar nedeniyle kaybetti'' dediler.

    Ankara'nın Beypazarı ilçesinde tarım işçilerini taşıyan minibüs ile tırın çarpışması sonucu 11 kişi ölmüş, 5 kişi de yaralanmıştı.




    Beypazarı'nda ölen 11 işçi defnedildi Yorumları