Sungurlu'da cami hopörlerinden küfür iddiası   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-27-2011 (01:01)   Son Mesaj: 01-27-2011 (01:01)    Cevap: 0    Gösterim: 530  

    01-27-2011

    Sungurlu'da cami hopörlerinden küfür iddiası

    Sungurlu'da cami hopörlerinden küfür iddiası


    Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Akpınar köyünde muhtar köy halkına sinirlenerek cami hoparlöründen küfürlü anons yaptığı iddiası üzerine soruşturma başlatıldı.

    Serkan Şansever'in haberi
    Sungurlu'ya 15 kilometre uzaklıkta olan 120 haneli Akpınar köyünde 2009 yılında yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde muhtarlığı kazanan Cengiz Yetişoğlu, iddiaya göre amcasının tarlasının birileri tarafından izinsiz ekildiğini duyunca öfkeye kapıldı. Camiye giden muhtar, imamın da yokluğundan yararlanıp mikrofonu eline alarak, "Görüyorum ki bazı vatandaşlar amcamın tarlasını ekmiş. O tarlaları benden habersiz ekenin*" diye anons etmeye başladı. Akşam saatlerinde anonsu duyan köy halk? bir anda şaşkına dönerken, olaya tepki gösteren bazı vatandaşlar ertesi gün ilçeye gelerek Kaymakamlık ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na suç duyurusunda bulundu.

    Anonsu köyde bulunan herkesin duyduğunu iddia eden bazı vatandaşlar, "Olayı herkes gibi biz de duyduk. Muhtar hoparlörden amcasınIn tarlasını izinsiz ekenlere küfrediyordu. Bunlar ağza alınmayacak küfürlerdi. Bunlar, bir caminin hoparlöründen denmeyecek, konuşulmayacak şeyler" dedi.

    Köy Muhtarı Cengiz Yetişoğlu ise olayı yalanlayarak, "Bu olay tamamen beni çekemeyenlerin uydurduğu sözlerdir. Beni yapmadığım birşey için İlçe Kaymakamlığına ve İlçe Jandarma Komutanlığına şikayet etmişler. Kendilerinin şahitleri olduğunu söylüyorlar. Benimde yapmadığıma dair şahitlerim var" diye konuştu.

    Olayla ilgili şikayet üzerine jandarmanın soruşturma başlatarak köylülerin ifadesine başvurduğu öğrenilirken, Kaymakam Hulusi Şahin de olayı doğrulayarak muhtar hakkında başlatılan idari soruşturmanın devam ettiğini söyledi.




    Sungurlu'da cami hopörlerinden küfür iddiası Yorumları