Kabasakıl'ın boynuna 'Atatürk' diye sarılmışlar   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-26-2011 (20:58)   Son Mesaj: 01-26-2011 (20:58)    Cevap: 0    Gösterim: 412  

    01-26-2011

    Kabasakıl'ın boynuna 'Atatürk' diye sarılmışlar

    Kabasakıl'ın boynuna 'Atatürk' diye sarılmışlar


    ''Artık ordudan, ondan bundan medet ummamak lazım, artık kurtarıcılardan kurtulmamız lazım'' diyen İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal, Anadolu'da başına gelen bir olayı anlattı.

    Kocasakal, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kırklareli Şubesi tarafından bir düğün salonunda düzenlenen, ''Hukuk ve Demokrasi'' konulu konferansa katıldı.
    İtiraflarda bulunmanın zamanının geldiğini belirten Kocasakal, halkın şu anda hipnotize edildiğini savunarak ''Her yeri karış karış dolaşacağız ve halka doğruları anlatacağız. Halka kimsenin diyecek bir şeyi yok ve olmamalı. Halk 8-10 yıldır uyuşturuldu. Bizim vazifemiz bu hipnotizmayı, bu uyuşmayı ortadan kaldırmak'' diye konuştu.

    ''Anadolu'da başı kapalı olup boynuma sarılarak 'Atatürk' diye gözyaşı döken insanlar gördüm'' diyen Kocasakal şunları söyledi:

    ''Bizim bunları serinkanlılıkla oturup düşünmemiz lazım. Biz halk olarak devrimleri, mücadele ederek kazanmadık. O yüzden de kıymetini bilmiyoruz. Bu noktalara nasıl geldik, bunları düşünmemiz ve anlatmamız gerekiyor. Bizler bazı hatalar yaptık demektir. İğneyle kuyu kazdılar, bıkmadan usanmadan çalıştılar biz ise 'Bu Cumhuriyet elbette sağlamdır, ayakta durur, bizim bir ordumuz var anlayışı' içerisinde yanlış yaptık.

    Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) kurumsal yapısını, kimliğini savunurum. TSK deyip durduk. Artık ordudan, ondan bundan medet ummamak lazım. Artık kurtarıcılardan kurtulmamız lazım.''

    -''CUMHURİYET'İ YIKIYORLAR''-

    Kocasakal, 'tabuları yıkıyoruz diyerek Cumhuriyetin yıkılmaya çalışıldığını' savunarak, iktidarın kendi devletini kurduğunu iddia etti.

    Dünyadaki bütün diktatörlüklerin parti devletleriyle yol aldığını ifade eden Kocasakal, sözlerini şöyle sürdü:

    ''Bir siyasi iktidar 'yargı bizim ayağımızda pranga' diyorsa demokrasiye ve hukuk devletine bakışı da zaten bellidir. Dünyanın hiç bir medeni ülkesinde bir başbakanın ağzından yargıyla ilgili böyle bir şey çıkamaz. Yargıyı bitirme operasyonu başladı. Bunu da çok planlı yaptılar. Halkla yargıyı karşı karşıya getirdiler. Sanki Anayasa Mahkemesi bir başka yargı, millet başka bir yerde. Bir ülkeye hukuk devleti diyebilmeniz için yasama ve yürütmenin olması yetmiyor. Bağımsız yargının olması gerekiyor. Bir devleti hukuk devleti yapan yasama ve yürütme değildir, bağımsız yargıdır. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Türk milletine ait kararları başka bir ülke veremez anlamına geliyor. Bunlar sanki Egemenlik kayıtsız şartsız meclisindir düşüncesini ortaya koydu.''

    Kocasakal, bir çok valinin devletin valisi olmaktan çıktığını da öne sürdü.

    ADD Kırklareli Şube Başkanı Nuriye Üstündağ, konferansın sonunda Kocasakal'a çiçek verdi.

    Konferansa Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, ADD üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.




    Kabasakıl'ın boynuna 'Atatürk' diye sarılmışlar Yorumları