Habertürk ve Sabah'ta işten çıkarma   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-26-2011 (20:14)   Son Mesaj: 01-26-2011 (20:14)    Cevap: 0    Gösterim: 636  

    01-26-2011

    Habertürk ve Sabah'ta işten çıkarma

    Habertürk ve Sabah'ta işten çıkarma


    Habertürk ve Sabah'ta 100'den fazla gazetecinin işten çıkarıldığı ifade ediliyor. Medya sitelerine yansıyan bilgilere göre, iki yayın grubunda da önemli miktarda tenkisata gidildi. Çıkarılmaları çalışanlara tebliğ ediliyor.

    'Habertürk'te 70-80 kişi işten çıkarıldı' iddiası
    Madya sitelerinde yer alan haberlere göre; Habertürk'te beklenen tensikat başladı. Gazetenin hemen her bölümünden işten çıkarmalar var. İnsan Kaynakları resmi tebligatları sabah başlatıyor.

    Gazetenin insan kaynakları, bölüm şeflerinin çalışanlara söylemesinin ardından yarından itibaren bölüm bölüm işten çıkarılmaları tebliğ edecek.

    Gelen bilgilere göre en az 70-80 kişinin işine son verildi. Ocak ayı sonunda Gazete Habertürk'te kitlesel bir işten çıkarma yaşanacağı yönünde sayısız haber medyada yer bulmuştu.

    Gazetenin insan kaynakları, bölüm şeflerinin çalışanlara söylemesinin ardından yarından itibaren bölüm bölüm işten çıkarılmaları tebliğ edecek.

    Her çalışanın tazminatı yasal olarak hesaplanıp ocak ayının son iş günü olan 31 Ocak Pazartesi gününe kadar belirlenecek. Bu rakamlar şubat ayının ilk haftasında eksiksiz olarak hesaplara yatacak.

    EN BÜYÜK DARBEYİ AHT YEDİ

    Gazete Habertürk yayın hayatına Mart 2008'de başladığı için ihbar hariç en uzun süreli çalışanların bile kıdem süresi, 3 yılı (3 brüt maaş) bulmuyor.

    En büyük işten çıkarma 22 kişi ile Ajans HaberTürk'te (AHT) yaşandı. AHT'nin Anadolu'da görev yapan çok sayıda muhabiriyle yolları ayrıldı.

    HER SERVİSTEN 10'AR KİŞİ

    HT'nin şehir ilaveleri İstanbul ve Ankara'dan da toplam 10 kişi işten çıkarıldı. Kent ilaveleri yayınlanmaya devam edecek ama sayfa sayısı 12'den 8'e iniyor.

    Ayrıca spor, magazin, ekonomi ve yazı işlerinden de ortalama 10'ar toplamda 40 gazetecinin işine son verildi. Dağıtım, pazarlama ve matbaa da dahil edilince Gazete Habertürk'ten çıkarılanların sayısı 75-80'i bulacak...

    Sabah'tan da 60 gazetecinin işten çıkarıldığı iddia ediliyor

    İddiaya göre Sabah gazetesinde de tenkisat başladı. Yaklaşık 60-70 kişinin işten çıkarıldığı kulislerde konuşuluyor.

    Turkuvaz Medya yönetiminin uzun süredir hazırlandığı işten çıkarmalar bu sabah başladı. Gelen bilgilere göre reklam dahil bütün birimlerden toplam 60"a yakın kişi işten çıkarılıyor.

    Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Albayrak işten çıkarmaları ve kurumdaki yeniden yapılanmayı bir maille çalışanlara duyurdu. Grupta yeni bir yapılanmaya gidildiğini belirterek, bu durumu işten çıkarmalara gerekçe olarak sundu.




    Habertürk ve Sabah'ta işten çıkarma Yorumları