30 yıldır çalıştığı mezarda can verdi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-26-2011 (18:08)   Son Mesaj: 01-26-2011 (18:08)    Cevap: 0    Gösterim: 696  

    01-26-2011

    30 yıldır çalıştığı mezarda can verdi

    30 yıldır çalıştığı mezarda can verdi


    Şişli Feriköy Mezarlığı’nın 30 yıllık emektarı Hüseyin Orhan, bir mezarı temizlerken kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

    İki mezar arasına yığılan yaşlı adam için başta mezarlığın güvenlik görevlileri, yakınları ve polislerin ambulans talebi yaklaşık 40 dakika sonra yanıt buldu.
    Yaşlı adamın yanına gelen ilk yardım ekipleri, yapacak bir şey olmayınca malzemelerini toplayarak geri dönmek zorunda kaldı.

    Yaşlı adamın yakınları yetkilileri disiplinli olmaya davet ederken, 112 ekipleri ise kendilerine 10 dakika önce haber verildiğini söyledi.

    Bu arada, olay anında Taksim Meydanı"nda 3 adet ambulansın olması dikkat çekti.

    Feriköy Mezarlığı"nda 30 yıldır mezarlık temizleyerek geçimini sağlayan 63 yaşındaki Hüseyin Orhan, yine bir mezarlığı temizlerken fenalaşarak iki mezar arasına yığıldı.

    Orhan"ın yere düştüğünü gören mezarlığın güvenlik görevlileri hemen 112"yi arayarak olay yerine ambulans istedi.

    Bir süre sonra mezarlığa gelen Orhan"ın yakınları da 112"yi aradı. Olay yerine 112 beklenirken bir süre sonra polis ekipleri geldi.

    Polis telsizlerinden de yaşlı adamın ölmüş olabileceği belirtilerek mezarlığa acil ambulans istendi.

    Bu sırada haberi alan gazeteciler de bir süre sonra mezarlığa gelerek çekim yapmaya başladı

    . Gazetecilerin mezarlığa gelmesinden yaklaşık 15 dakika sonra beklenen ambulans mezarlığa geldi.

    Yaşlı adamı kontrol eden sağlık ekipleri Orhan"ın yaşamını yitirdiğini yetkililere bildirdi. Ambulansın geç gelmesine rağmen Orhan"ın yakınları 112 görevlilerine herhangi bir müdahalede bulunmazken sitem etmekten de geri kalmadı.

    Hüseyin Orhan"ın köylüsü olduğunu belirten Bayram Uçar, olaydan hemen sonra haber alarak mezarlığa geldiğini söyledi.

    Orhan"ın üç-beş mezara bakarak evinin geçimini sağladığını kaydeden Uçar şöyye konuştu: "30 senesini mezarlığa vermiş, yeri geldiği zaman kazıcılık yapmış, yeri geldiği zaman mezar yapmış bir insan. Fenalaşıp düşmüş. Biz buna kızmıyoruz, her insanın başına gelebilir.

    Ölüm insanlık hali. Ama bir ihmalkarlık var. Ben buraya 15.39"da gelmişim.

    10 dakika önce de güvenlikler gelmiş. Saat şu anda 16.25. Burada güvenlikle beraber 5 kez aradık, polis 112"den önce geldi.

    Yetkililerden disiplinli çalışmalarını istiyoruz. Şişli Feriköy Mezarlığı"nda 20 tane güvenlik var, kime sorsa gösterirler yerini.

    Bulamadık, edemedik bunlar hikaye." şeklinde konuştu.

    Öte yandan, geç geldiği iddiasıyla gazetecilerin soru sorduğu 112 ekipleri, kendilerine 10 dakika önce konunun bildirildiğini öne sürdü.

    Bu arada mezarlığa yaklaşık 2 kilometre mesafede bulunan Taksim Meydanı"nda 3 adet ambulansın beklemesi dikkat çekti.

    Mezarlık etrafını emniyet şeridi ile kapatan polis ekipleri, olayla ilgili inceleme başlattı.




    30 yıldır çalıştığı mezarda can verdi Yorumları