40 yıllık birikimleriyle okul yaptıracak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-26-2011 (17:52)   Son Mesaj: 01-26-2011 (17:52)    Cevap: 0    Gösterim: 613  

    01-26-2011

    40 yıllık birikimleriyle okul yaptıracak

    40 yıllık birikimleriyle okul yaptıracak


    Hayırsever işadamı Ferhat Baykara’nın kendisi ve eşi Gönül Hanım adına yaptıracağı 28 derslikli ilköğretim okulunun protokolü Adana Valiliği’nde imzalandı.

    Merkez Çukurova ilçesine bağlı Yurt Mahallesi"nde Özel İdareye ait arsa üzerinde temeli inşa edilecek okulun bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor.
    Vali İlhan Atış, Vali Yardımcısı Reşat Özdemir, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muharrem Gelen ve eski AK Parti milletvekili Ziyaettin Yağcı"nın hazın bulunduğu programda İşadamı Ferhat Baykara"nın özgeçmişine ait sinevizyon gösterisi izlendi.

    Daha sonra konuşan Baykara, çalışma hayatına 40 yıl önce Adana"da başladığını belirterek, "Ben ve eşim birikimlerimizden belirli bir kısmını devletimize katkıda bulunmak istedik. Böylece vatandaşlık görevimizi yerine getirmenin manevi hazzını yaşayalım." dedi.

    Çalışma hayatı boyunca 150"nin üzerinde sözleşme imzaladığını hatırlatan Ferhat Baykara, okul için yaptığı sözleşmenin kendisi ve eşinin hayatında ayrı bir yerinin olduğunu dile getirdi.

    İlköğretim okulunun arsasının devlet tarafından tahsis edilmesini şükranla anan Baykara, şunları söyledi: "Bir yıl içinde bitirmeyi planladığımız okulda tip projeyi revize ederek mimari yönden daha estetik bir görünüm kazandırmak istiyoruz.

    Ayrıca dış cephe pencerelerinde münferit olarak gözüken split klimaları merkezi sisteme dönüştürmeyi düşünüyoruz.

    Çevre ve peyzaj düzenlemelerine özel bir önem vererek ilköğretim okulunun örnek bir yuva olmasına gayret göstereceğiz."

    Adana Valisi İlhan Atış ise Gönül-;Ferhat Baykara İlköğretim Okulu"nu yaptıran işadamı ve eşine teşekkür etti.




    40 yıllık birikimleriyle okul yaptıracak Yorumları