'Temiz bir Anayasa boynumuzun borcu'   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-26-2011 (17:34)   Son Mesaj: 01-26-2011 (17:34)    Cevap: 0    Gösterim: 466  

    01-26-2011

    'Temiz bir Anayasa boynumuzun borcu'

    'Temiz bir Anayasa boynumuzun borcu'


    CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, “AKP, Sayın Cumhurbaşkanı’nın dile getirdiği temiz anayasayı yapamaz. Çünkü AKP kirlenmiştir. Dolayısıyla temiz bir Anayasa CHP iktidarının boynunun borcudur” dedi.

    Batum, yaptığı yazılı aç ıklamada Cumhurbaşkanı Gül"ün iyi niyetli bir açıklama yaptığını ifade ederek, "Ancak kendisinin de bir zamanlar mensup olduğu siyasi parti 8 yıl içinde demokratik, özgürlükçü, katılımcı bir anayasanın yapılmasına dönük hiçbir adım atmamıştır. Dahası kapalı kapılar arkasında kendinse yakın akademisyenlerle bir anayasa yaparak zorla uygulamaya koymaya çalışmışlardır" dedi.
    12 Eylül"deki referandumda kabul edilen son Anayasa değişikliklerinde vaat edilen özgürlüklerin hiçbirinin gündelik yaşama yansımadığını ifade eden Batum, şunları kaydetti:

    "Dahası AKP bu referandum sonuçlarından hareketle kendisine bağlı, anti-demokratik, anti-özgürlükçü ve baskıcı bir yandaş yargı yoluna gitmiştir. Bu sicile sahip AKP, Sayın Cumhurbaşkanının dile getirdiği temiz anayasayı yapamaz. Çünkü AKP kirlenmiştir. Dolayısıyla temiz bir Anayasa CHP iktidarının boynunun borcudur. Evet yüzyılın anayasasını yapacağız. Ama kapalı kapılar ardında değil, herkesin katılımıyla yapacağız. Kendimiz için değil, halkımız için anayasa yapacağız."




    'Temiz bir Anayasa boynumuzun borcu' Yorumları