Çetkoder'den birlikte mücadele çağrısı!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-26-2011 (16:58)   Son Mesaj: 01-26-2011 (16:58)    Cevap: 0    Gösterim: 473  

    01-26-2011

    Çetkoder'den birlikte mücadele çağrısı!

    Çetkoder'den birlikte mücadele çağrısı!


    Çetkoder Genel Başkanı Mustafa Göktaş, uyşturucu, fuhuş ve kumara karşı herkesin el birliğiyle mücadele etmesi gerektiğini belirterek medyada uyarıcı dizi ve programlara yer verilmesi gerektiğini ifade etti.

    Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği(ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin hemen her yerinde gün aşırı uyuşturucu, kumar ve fuhuş haberleri geldiğine dikkat çekti. Göktaş, "Giderek artan Bu üç önemli olay insanların doğru, ahlaklı, faziletli ve sağlıklı yaşamını tehdit ediyor. Bu kirlenmenin sosyal, psikolojik, ekonomik yanları ilgili ve yetkililerce çok sıkı araştırılmalı ve kökü kazınmalıdır. Aksi takdirde Bu günümüzün ümidi ve aynası geleceğimizin güveni ve teminatı dediğimiz gençlerin gelecekleri yok olacaktır. Onlar bizim her şeyimizdir. Göz bebeğimizdir. Onlara daha özenle bir hayat sunmalıyız. Bunun içinde el birliği, yürek birliği yapmalıyız. İşi şansa ve sadece yetkiliye de bırakmamalıyız" dedi.
    Uyuşturucu kullanımının ilkokul önlerine kadar düştüğünü öne süren Göktaş şunları söyledi:

    "Özellikle ilköğretim ve lise öğrencilerinin bulunduğu mekânlar, okulları, okullarına giriş çıkışları, gittikleri dershaneleri, etüt yerleri, internet kafeleri, pastane ve lokalleri, türkülü sözlü eğlenceli mekânları çok sıkı denetlenmeli. Didik didik edilmeli. Uyuşturucu, fuhuş, kumar ile ilgili çetelere, organize güçlere göz açtırılmamalı."

    -"ÇOCUKLARINIZI TAKİP EDİN"-

    Göktaş, çocukların uyuşturucu kullanımını önleme açısından yetkililerle birlikte ailelere de büyük görev düştüğünü belirtti. Göktaş, "Çocuklarımızı takip etmeliyiz. Kurdukları arkadaşlıkları dikkat etmeliyiz. Zaman zaman eşyalarını ve üstünü başını aramalıyız. Oturduğu kalktığı insanları araştırmalıyız. Gidip geldiği mekânları kontrol etmeliyiz. Okul servis araçlarının kullanıcıları, hosteslerini, kantinlerde çalışanları, okul güvenliğinde ve temizliğinde çalışanları incelemeliyiz kanun ve yönetmeliklere ters gelecek uygulamaların önüne geçmeliyiz. Sabıkalı ve denetimli serbestlikten faydalanmış kişileri okullarda istihdam etmemeliyiz" dedi.

    -"MEDYADA UYARICI PROGRAMLARA YER VERİLMELİ"-

    Medyada uyuşturucu, kumar ve fuhuşa karşı uyarıcı programlara yer verilmesi gerektiğini belirten Göktaş, senaristlerin ve yönetmenlerin bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini belirterek şunları söyledi:

    "Televizyon dediğimiz o sihirli kutu başta olmak üzere, medyada, gazetelerde bu işin önünü almak için acilen uyarıcı yayınlar yapılmalı. Senaryo yazarları, yönetmenler bu işe omuz vermeli. Daha ahlaklı, daha ilkeli, daha seviyeli bir toplumu meydana getirebilmek için hepimiz omuz vermeliyiz. Şiddeti, uyuşturucuyu, fuhuşu, kumarı, ahlaksızlığı özendirecek yayın ve içeriklerden kaçınmalıyız."




    Çetkoder'den birlikte mücadele çağrısı! Yorumları