Kars'taki İnsanlık Anıtı Yargıya taşınıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-26-2011 (16:56)   Son Mesaj: 01-26-2011 (16:56)    Cevap: 0    Gösterim: 481  

    01-26-2011

    Kars'taki İnsanlık Anıtı Yargıya taşınıyor

    Kars'taki İnsanlık Anıtı Yargıya taşınıyor


    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “ucube” olarak nitelendirdiği ve yıkılmasını istediği Kars’taki İnsanlık Anıtı’nın heykeltıraşı Mehmet Aksoy, heykelin bulunduğu yerden kaldırılması kararına karşı yargıya başvuracağını söyledi.

    Heykeltıraş Mehmet Aksoy, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile parti genel merkezinde görüştü. Görüşmenin ardından ANKA"ya konuşan Aksoy, heykel konusunda Kılıçdaroğlu"nun ilk ağızdan bilgilenmesini istediğini ve bu konuda Kılıçdaroğlu"na bilgi verdiğini aktardı. Aksoy, Kılıçdaroğlu"nun da heykelin yıkılmaması konusunda kendisiyle hemfikir olduğunu belirtti.
    İnsanlık Anıtı"nın yıkılmasına ya da Kars"tan taşınmasına da karşı olduğunu vurgulayan Aksoy, Anıtlar Yüksek Kurulu"nun heykel konusunda yetkiyi Kars Belediyesi"ne vermesinin de hukuki açıdan kendilerini zayıflatmadığını, aksine güçlendirdiğini belirtti. Anıtlar Yüksek Kurulu"nun, heykelin bulunduğu yerden kaldırılması konusunda kararına karşı hukuk yoluna başvuracaklarını ve yürütmeyi durdurma talebinde bulunacaklarını anlatan Aksoy, avukatlığını Turgut Kazan"ın üstlendiğini açıkladı.




    Kars'taki İnsanlık Anıtı Yargıya taşınıyor Yorumları