60 hektar ormanlık alan yandı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-26-2011 (16:58)   Son Mesaj: 01-26-2011 (16:58)    Cevap: 0    Gösterim: 479  

    01-26-2011

    60 hektar ormanlık alan yandı

    60 hektar ormanlık alan yandı


    Trabzon’un Sürmene ilçesinde dün gece meydana gelen orman yangınında 60 hektar alan tahrip oldu.

    Sürmene ilçesi sınırları içerisindeki Zahra Dağı"nda dün gece saatlerinde farklı noktalarda çıkan yangın, gece geç saatlere kadar devam etti.
    Yangının haber alınmasının ardından Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü Sürmene ile Pazar Orman Şeflikleri ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti.

    Yangın bölgesinin ulaşım yoluna uzak olması nedeni söndürme çalışmaları güçlüklü yürütüldü. Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Uğur Serencam ve Orman Bölge Müdürü Celal Pir de yangın bölgesine giderek söndürme çalışmalarını koordine etti.

    Yaklaşık 60 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangın, ekiplerinin özverili çalışmaları sonucu saat 03.00 sularında kontrol altına alınarak söndürüldü.

    Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, yangının yerleşim yerlerine sıçramadan söndürülmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

    Trabzon"da havaların yaklaşık 3 aydan beri güneşli ve sıcak olması nedeni ile özellikle ormanlık alanlarda yangın riskinin tehlikeli boyutlara ulaştığını kaydeden Kızılcık, orman yangınlarına karşı dikkatli olmalarını istediği vatandaşları, anız yakmamaları konusunda da uyardı.




    60 hektar ormanlık alan yandı Yorumları