Uzmanlardan velilere karne uyarısı!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-26-2011 (16:53)   Son Mesaj: 01-26-2011 (16:53)    Cevap: 0    Gösterim: 556  

    01-26-2011

    Uzmanlardan velilere karne uyarısı!

    Uzmanlardan velilere karne uyarısı!


    28 Ocak'ta ilk ve orta öğretim öğrencileri, karne alarak yarıyıl tatiline başlayacak. Uzmanlar ise velileri, “Karne, çocuğun başarılı ya da başarısız olarak etiketlendiği bir belge değildir” şeklinde uyardı.

    Tatil öncesi velileri uyaran Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği(PDR) Başkanı Doç. Dr. Tuncay Ergene yaptığı yazılı açıklamada, "Karne, çocuğun başarılı ya da başarısız olarak etiketlendiği bir belge değildir" dedi. Karnenin öğrencinin bulunduğu eğitim ortamında ondan beklenen bilgi ve beceri alanındaki yeterlilikleri ne derece gösterdiğine ilişkin bir değerlendirme olduğunun altını çizen Ergene, "Karneyi çocuğun kişiliğinin bütününe yönelik bir değerlendirme aracı olarak kullanmayınız. Çocuğunuzu başka çocuklarla ve özellikle de kardeşiyle kesinlikle kıyaslamayınız" dedi. Velilere çocukları başkalarıyla kıyaslamak yerine, kendi çocukluklarını düşünmelerini tavsiye eden Ergene, "Çocukluğunuzda rahatsız olduğunuz davranışları çocuğunuza göstermeyin" diye konuştu.
    -"FAZLA EV ÖDEVİ VERMEYİN"-

    Velilerinin yanı sıra öğretmenleri de uyaran Ergene, "Tatilin bir dinlenme süresi olduğu düşünülerek öğrencilere fazla ev ödevi verilmemelidir. Tatilde öğrencilere; okuma, sinemaya gitme, ailesi ile birlikte sosyal ve kültürel etknliklere katılması önerilmelidir" dedi.




    Uzmanlardan velilere karne uyarısı! Yorumları