2 kişinin öldüğü kazada yargılama başladı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-26-2011 (16:07)   Son Mesaj: 01-26-2011 (16:07)    Cevap: 0    Gösterim: 530  

    01-26-2011

    2 kişinin öldüğü kazada yargılama başladı

    2 kişinin öldüğü kazada yargılama başladı


    İzmir-Çeşme otobanında kullandığı araçla otomobile çarparak 2 kişinin ölümüne, 7 kişinin yaralanmasına neden olduğu iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

    İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Öner Küçükvardar (28), müşteki sanık Savaş Can ve avukatlar katıldı.
    Duruşmada tanık olarak dinlenilen polis memuru Mehmet Avşar, ihbar üzerine gittiği olay yerinin savaş alanı gibi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

    ''İki aracı da gördüm. Yaralılar vardı, onları ambulansla hastaneye yolladık. Araçların sürücülerini tespit ettik. Çarpan araç devrilmiş, tavanı yerdeydi. Sanık Öner Küçükvardar aracın çok yakınında yerde yatıyordu. Ben 'sürücü kim?' diye sorunca 'Benim' dedi. Ehliyetini istedik, yanında olmadığını söyledi. Arabadan ehliyetini aldık ama çok silikti, sonra kimliğiyle karşılaştırdık, uyuşuyordu.''

    Avşar, arabanın dışında birkaç bira şişesi olduğunu, alkol muayenesi yapmak istediğini ancak sağlık ekiplerinin sanığın göğsünden yara almış olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyerek kendisine izin vermediğini ifade etti.

    Sanık Küçükvardar ise içki kullanmadığını, isteyerek bir şey yapmadığını savunarak, ''Olay kazadan ibarettir. Vicdan azabım yoktur. Kararı mahkemenin takdirine bırakıyorum'' dedi.

    Sanık avukatı, olayda kasıt bulunmadığını belirterek, ölenlerin yakınlarına sabır diledi.

    Müştekilerin avukatı Ayşe Ayaz ise keşif yapılmasını talep etti.

    Keşif yapılması talebini yerinde bulmayan mahkeme heyeti, sanıkların Adli Tıp Trafik Suçlar Dairesine götürülerek kusurları için rapor alınmasına ve tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

    İzmir-Çeşme otobanında, 18 Temmuz 2010'da, önünde seyreden Savaş Can idaresindeki 35 ZT 291 plakalı otomobile çarpan 35 FU 587 plakalı aracın sürücüsü Öner Küçükvardar (28), Buse Ercik ve Nurten Nadas'ın ölümüne, 7 kişinin yaralanmasına neden olmuş, kazada kendisi de yaralanmıştı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, sanık hakkında ''taksirle adam öldürme'' suçlamasıyla dava açmıştı.




    2 kişinin öldüğü kazada yargılama başladı Yorumları