Güzelyurt'taki katliamda zanlı tutuklandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-26-2011 (16:08)   Son Mesaj: 01-26-2011 (16:08)    Cevap: 0    Gösterim: 452  

    01-26-2011

    Güzelyurt'taki katliamda zanlı tutuklandı

    Güzelyurt'taki katliamda zanlı tutuklandı


    Aksaray'ın Güzelyurt ilçesine bağlı Ihlara beldesinde baba ve 2 kızının öldürüldüğü olayla ilgili gözaltına alınan zanlı tutuklandı.

    Aksaray Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, cinayetin ardından Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca olayın fail veya faillerinin tespiti ve yakalanması için çalışma başlatıldığı belirtildi.
    Çalışma sonucunda elde edilen delil niteliğindeki malzeme, bilgi ve belgeler ışığında olayın failleri olabilecekleri değerlendirilen E.I. ve oğlu F.I'nın gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

    ''E.I. kendisi ile yapılan mülakat sırasında olayı itiraf etmiş, vicdan azabı duyduğunu ve olayda kullanılan silahı sakladığı yeri göstereceğini beyan etmiştir. Gerekli ve yeterli emniyet tedbiri alınmak suretiyle, olayda kullanılan silahı bulmak masadıyla 24 Ocak günü E.I. ile Ihlara beldesi Kayardı Mahallesi Çokum Kayalıkları bölgesine gelinmiştir. E.I. silahı koymuş olabileceği bir çalılığı gösterip, emniyetini sağlayan kuvvetin dikkatini o noktaya yöneltmiş ve o anda 'vicdan azabına dayanamıyorum' diyerek 4-5 metre ilerideki 50-60 metre yüksekliğindeki uçurumdan atlayarak intihar etmiştir. Olayın diğer şüphelisi konumunda olan F.I. 25 Ocak günü çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Aksaray Kapalı Cezaevine konulmuştur. Aksaray İl Jandarma Komutanlığının vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayabilmek için gayret ve çalışmaları devam edecektir.''

    Açıklamada, jandarma tarafından Vadi içinden çıkarılan ve Aksaray Devlet Hastanesine kaldırılan E.I'nın cesedinin otopsi yapıldıktan sonra yakınlarına teslim edildiği de belirtilerek, E.I'nın cenazesinin bugün sabah erken saatlerde belde kabristanlığında toprağa verildiği bildirildi.

    Açıklamada, olayın diğer şüphelisi olan E.I'nın oğlu F.I'nın ise ifadesi alındıktan sonra sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildiği duyuruldu.

    18 Ocak Salı günü akşam saatlerinde İsmail Bellikli (42) ile kızı Alime (16), Aksaray'ın Güzelyurt ilçesi Ihlara beldesindeki evlerinde av tüfeğiyle öldürülmüş olarak bulundu. Aynı gece İsmail Bellikli'nin diğer kızı Çiğdem Bellikli'nin (8) cesedi de Vadi'deki kayalıklardan atılmış olarak bulunmuştu.




    Güzelyurt'taki katliamda zanlı tutuklandı Yorumları