Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan uyarısı!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-26-2011 (15:57)   Son Mesaj: 01-26-2011 (15:57)    Cevap: 0    Gösterim: 483  

    01-26-2011

    Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan uyarısı!

    Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan uyarısı!


    Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Lübnan’daki hükümet bunalımının aşılması için yaptığı çabalara dikkat çekerken, geçmişte yaşanan acı tecrübelerin tekrarlanmaması için uyarıda bulundu.

    Türkiye"nin, dost ve kardeş Lübnan"ın bağımsızlık, egemenlik ve istikrarının korunmasına büyük önem verdiği, Lübnan"daki gelişmeleri yakından takip edildiği bildirildi. Dışişleri Bakanlığı, Türkiye"nin Lübnan"daki hükümet bunalımının aşılması için yaptığı çabalara dikkat çekerken "Lübnan"da gerginliğin tırmanması ve kutuplaşmanın derinleşmesi durumunda hem Lübnan halkı zarar görecek, hem de tüm bölgede istikrarsızlık ve ayrışma eğilimleri ortaya çıkabilecektir" dedi.
    Dışişleri Bakanlığı"ndan yapılan açıklamada Türkiye" başından beri Lübnan"daki Hükümet bunalımının, Lübnan"lı siyasi partiler arasında demokratik yöntemlerle varılacak bir uzlaşı temelinde aşılması gerektiğini vurguladığı, tüm tarafları bu yönde teşvik etmeye çalıştığı belirtilerek, "Bu bağlamda, Lübnan halkının iradesini yansıtan, sürdürülebilir istikrar, huzur ve güvenliği tesis edecek meşru, kapsayıcı ve çoğulcu bir hükümetin kurulmasına yardımcı olmak amacına matuf bölgesel ve uluslararası çabalara aktif olarak katılmıştır" denildi.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu"nun da, 18-19 Ocak günlerindeki Lübnan ziyaretinde görüştüğü tüm muhataplarına telkinleri de bu yönde olduğu vurgulanan açıklamada, "Lübnan"da gerginliğin tırmanması ve kutuplaşmanın derinleşmesi durumunda hem Lübnan halkı zarar görecek, hem de tüm bölgede istikrarsızlık ve ayrışma eğilimleri ortaya çıkabilecektir. Bunların önlenmesi ve geçmişte yaşanan acı tecrübelerin tekrarlanmaması lazımdır" uyarısı da yapıldı. Açıklamada şöyle devam edildi:

    "Lübnan"daki siyasi süreçte meydana gelen gelişmeleri de bu çerçevede değerlendiriyoruz. Bu bağlamda, tüm tarafları her türlü şiddetten kaçınmaya, aklıselim, demokratik meşruiyet ve itidal içinde hareket etmeye çağırıyoruz."




    Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan uyarısı! Yorumları