CHP'den AKP'ye Hitler benzetmesi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-26-2011 (15:34)   Son Mesaj: 01-26-2011 (15:34)    Cevap: 0    Gösterim: 449  

    01-26-2011

    CHP'den AKP'ye Hitler benzetmesi

    CHP'den AKP'ye Hitler benzetmesi


    CHP’li vekiller yayınladıkları bildiri ile Anayasa Mahkemesinin yeniden yapılandırılması ve Yargıtay ve Danıştay’a yeni daire kurulmasını öngören tasarıları sert bir biçimde eleştirirken, söz konusu uygulamalar Hitler dönemine benzetildi

    CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi ve CHP"li Anayasa ve Adalet Komisyonu"na mensup milletvekilleri TBMM"de basın toplantısı düzenleyerek Anayasa Mahkemesinin yeniden yapılandırılması ve Yargıtay ve Danıştay"a yeni daire kurulmasını öngören tasarıları değerlendirdi.
    -"AKP YÜKSEK YARGIYA HAKİM OLMAK İSTİYOR"-

    Hamzaçebi, bu tasarıların aynen yasalaşması halinde AKP"nin yüksek yargıya hakim olacağını belirterek, "Yüksek yargıya AKP"nin damgasını vurmaktır, yapılmak istenen budur. Bunun arkasında yatan niyet bunun arkasındaki AKP politikası Türkiye"yi otoriter bir rejime taşımaktır" dedi.

    -BİLDİRİYİ OKUDULAR-

    CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Anayasa ve Adalet Komisyonu"na üye CHP"li milletvekillerinin kaleme aldığı bildiriyi basın toplantısında okudu. Türkiye"de, "benim yargıcım" döneminin hayata geçirilmek istendiğine işaret eden Kart, "Bugün için Yargıtay ve Danıştay"a egemen olamayan siyasi iktidar, Yargıtay ve Danıştay"ı Anayasa Mahkemesi aracılığıyla ezmek ve etkisiz kılmak istemektedir" diye konuştu.

    -"HİTLER BENZETMESİ"-

    Nazi iktidarı örneğini veren Kart, şöyle dedi:

    "Reichstag yangınıyla ilgili davada yargılanan 4 komünistten 3"ünü Alman Yüksek Mahkemesi beraat ettirir. Hitler ve Göering çok sinirlenir. Bu davalar Yüksek Mahkemeden alınır, yeni kurulan Halk Mahkemesine aktarılır. Yeni Mahkeme, kısa sürede ülkenin en korkunç mahkemesi olmuştur. Türkiye"de de bu misyonu üstlenen mahkemelerin artık söz konusu olduğunu yeri gelmişken ifade ediyoruz. Hitler"in Mahkemelerinde meslekten gelme 4 yargıç vardır. Diğer 5 Yargıç ise S.S"lerden ve ordudan seçilmişlerdi. Böylece çoğunluk meslekten gelmeyen yargıçlardan oluşuyordu."

    -"AKP DAHA DA İLERİ GÖTÜRDÜ"-

    Bildiride; Nazilerin, Yüksek Mahkeme yargıçlarının kendi kontrolleri altındaki kurumlardan seçilmesini sağladıklarına dikkat çekilerek, "AKP bunu daha da ileri götürüyor. Sadece Yüksek Mahkemeleri değil, ilk derece mahkemelerinde de bunu başarıyor. İkinci gerçek ise şudur; Nazi mahkemelerindeki yargıçların bir kısmı meslekten yargıç yani Nazi iktidarından önce de yargıç olanlar... Bunlar ya Naziler iktidara gelince Hitler"e boyun eğmiş insanlar ya da başından beri faşizme inanmış olanlar" denildi.

    -VATANDAŞLARA ÇAĞRI-

    Bildiride, "Faşist yargı işte böyle adım adım oluşur" uyarısı yapılarak, vatandaşlara, "Türkiye Cumhuriyetinin tüm yurttaşlarını, bu "açık ve yakın tehlikeye karşı" uyarıyor, anayasal ve meşru zemin içinde toplumsal haklarını kullanmalarının zorunluluğunu dile getiriyoruz" çağrısı yapıldı

    -BEYPAZARI"NA HEYET GÖNDERİLDİ-

    Hamzaçebi, basın toplantısında Ankara Milletvekili Tekin Bingöl başkanlığında bir heyetin inceleme yapmak üzere göre 11 kişinin trafik kazasında hayatını kaybettiği Beypazarı"na gittiğini söyledi.

    -"GENEL BAŞKANIMIZ BU İDDİAYI GELİŞİ GÜZEL BİR ŞEKİLDE ORTAYA KOYMADI"-

    Bir basın mensubunun, "CHP Genel Başkanı, "senin milletvekillerin Batman ve Van"da Hizbullah"ın derneğine gittiler mi, gitmediler mi' diye sordu. Elinizde belge var mı" sorusuna Hamzaçebi, şöyle dedi:

    "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıdaroğlu bu konudaki iddiasını gelişi güzel bir şekilde ortaya koymamıştır. Bugünkü ulusal gazetelerin birisinde AKP"li bir milletvekilimizin Hizbullah"a yakın olduğu ifade edilen sivil toplum örgütünü ziyaret gerekçesi anlatılmaktadır. Konunun sahibi olarak o milletvekili arkadaşımız doğrudan kendisini görmüştür. Oysa bizim konuşmalarımızda herhangi bir AKP"li milletvekilinin bir derneği ziyaret ettiği şeklinde bir değerlendirme yapılmamıştır. Ama o milletvekili o derneği ziyaret ettiğini Hizbullah bağlantılı olduğu iddia edilen ve kamuoyunda bu şekilde bir algısı olan bir derneği ziyaretin gerekçesini açıklamaktadır. Söz konusu dernekle ilgili bugün Emniyet güçleri Hizbullah operasyonu yapmaktadır."

    -"SEÇİM BARAJI YÜZDE 7 OLMALI"-

    Seçim barajı ile ilgili soruya Hamzaçebi, "Barajın yüzde 7"lik bir seviyeye indirilmesi Türkiye"yi daha demokratik kılacaktır. Hiçbir şekilde istikrarsızlığa yol açmayacaktır. Barajın yüzde 7"ye indirilmesi Türkiye"yi istikrara götürecek bir düzenlemedir" dedi.

    -"ERDOĞAN"I VE AKP"LİLERİ PROTESTOLARDAN KURTARMA YASASI"-

    Bir basın mensubunun, "Sporda Şiddet Yasası"nda bir düzenleme yapılıyor. Stadyumda yuh çekilmesinin cezasının 3 yıldan başlamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Hamzaçebi, şöyle dedi:

    "Sporda Şiddeti Önleme Yasa Tasarısı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan"ı ve diğer AKP"lileri protestolardan kurtarma yasasıdır. Onların rahat maç izlemesini sağlayan bir tasarıdır. AKP, seyirciye maça gitme, maçı evde izle diyor ya da sinemaya git diyor. Maç seyircisinden sinema seyircisi yaratmak istiyor. AKP"nin anlayışı budur. Bu cezalar toplumu sokağa döker."

    "Bildiri konusunda bir eylem planınız var mı" sorusuna Hamzaçebi, "TBMM sürecinde gerekli olan bütün girişimleri yapacağız" şeklinde yanıtladı. Hamzaçebi, söz konusu tasarıların yasalaşması halinde ise toplumu bu konuya ilgi duymaya ve kanaatlerini hükümete bildirmeye davet ederek, "Anayasa ve meşru zemin içerisinde hiçbir şekilde şiddete izin vermeden herkes görüşünü ortaya koymalıdır" dedi.




    CHP'den AKP'ye Hitler benzetmesi Yorumları