Elit Çikolata'ya İrlandalı ortak geldi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-26-2011 (15:23)   Son Mesaj: 01-26-2011 (15:23)    Cevap: 0    Gösterim: 1480  

    01-26-2011

    Elit Çikolata'ya İrlandalı ortak geldi

    Elit Çikolata'ya İrlandalı ortak geldi


    Türkiye'nin çikolata ve şekerleme sektöründe ilk üreticilerinden olan Elit Çikolata ve Şekerleme Sanayi A.Ş., İrlandalı yatırım fonu Kerten ile ortaklık anlaşması imzaladı.

    Yapılan yazılı açıklamada, 2010'da yapılan yatırımlarla hızlı bir büyüme sürecine giren Elit Çikolata ve Şekerleme A.Ş'nin Kerten ortaklığıyla yeni ürünlerle müşterisiyle daha çok buluşmayı planladığı belirtildi.
    Açıklamaya göre, 1924 yılından bu yana faaliyet gösteren Elit Çikolata ve Şekerleme, pasta, kek ve dondurma üreticilerinin hammadde ile yarı mamul olarak kullandıkları ürünlerin yanı sıra perakende ürünlerle de son tüketiciye ulaşıyor.

    Yaklaşık 400 ürünle hizmet veren Elit Çikolata ve Şekerleme, iç pazardaki yüksek satış hacminin yanında, dış pazarlardaki satış grafiğini de artırıyor. 33 ülkeye ihracat gerçekleştiren Elit Çikolata ve Şekerleme'nin, toplam cirosunun yaklaşık yüzde 20'sini ihracat oluşturuyor.

    Açıklamada görüşlerine yer verilen Elit Çikolata ve Şekerleme Genel Müdürü Burak Halimoğlu, yatırımlarla birlikte perakende sektöründe daha güçlü olmayı hedeflediklerini belirterek, imza atılan ortaklıkla ilgili şunları kaydetti:

    ''Çikolata ve şekerleme sektörünün son yıllarda gösterdiği gelişim ve önümüzdeki dönemdeki büyüme potansiyeli, yatırım yapılması için sağlam bir zemin oluşturuyor. Elit markasını daha fazla tüketiciyle yıl boyunca buluşturmak istiyoruz. Bu nedenle endüstriyel pazardaki gücümüzü ve bilinirliğimizi, perakende sektöründe de oluşturmayı hedefledik. Kerten ortaklığı ile şirkete sağlanacak sermaye, Elit'in perakendede büyümesine destek olacak.''

    Halimoğlu, ortaklığın tesis edilmesi sürecinin 2008, 2009 ve 2010 yıllarında gerçekleştirdiği işlem sayısıyla, Türkiye'de şirket birleşme ve devralmaları alanında lider olan 3 Seas Capital Partners tarafından yönetildiğini belirtti.

    Açıklamada, Kerten Privite Equity Direktörü Gabriella Kindert'ın da ortaklığa ilişkin şu görüşlerine yer verildi:

    ''Özel ve tarihi bir mirasa, mükemmel kalitede ve çok çeşitli ürün gamına sahip olan Elit Çikolata, çok saygıdeğer bir şirket. Şirketin güçlü markası, itibarı ve Türk çikolata sektöründeki uzmanlığını da dikkate aldığımızda, bu ortaklığın bizim için önemli fırsatlar yaratacağını düşünüyorum. Ortağımızın vizyon, uzmanlık ve profesyonelliği ile beraber Elit ve Kerten ortaklığının güçlü bir büyüme ve karlılık yaratacağına inanıyoruz. Bu süreç içinde Kerten, şirkete yapılan sermaye katkısına ek olarak Elit'in yurt içi ve yurt dışındaki büyümesinde yardımcı olacak olan stratejik destek ve uluslararası bağlantıları da sağlayacaktır.''

    Merkezi İrlanda'da olan ve 2006'da kurulan Kerten Private Equity'in Polonya, Romanya ve Türkiye'de ofisleri bulunuyor. Şirket, yüksek büyüme potansiyeli olan, Orta ve Doğu Avrupa ile Türkiye'de yerleşik şirketlere özel sermaye sağlayarak büyümelerine yardımcı oluyor.

    Kerten Private Equity, Türkiye pazarına The House Otel ve The House Apart yatırımları ile 2010 yılında girdi. Elit Çikolata, Kerten'in Türkiye'deki ikinci yatırımı.




    Elit Çikolata'ya İrlandalı ortak geldi Yorumları