Davos toplantılarının bu yılki konuları!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-26-2011 (15:22)   Son Mesaj: 01-26-2011 (15:22)    Cevap: 0    Gösterim: 456  

    01-26-2011

    Davos toplantılarının bu yılki konuları!

    Davos toplantılarının bu yılki konuları!


    Bakan Babacan, Davos'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, her yıl İsviçre'de yapılan Dünya Ekonomik Forumu Toplantıları'nın gündemini açıkladı.

    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Davos Toplantıları'nda bu yıl ana temanın, ''Yeni Gerçeklik İçin Ortak Normlar'' olduğunu bildirdi.
    Başbakan Yardımcısı Babacan, Davos'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, her yıl İsviçre'de yapılan Dünya Ekonomik Forumu Toplantıları'nın bugün başlayacağını ve 30 Ocak'ta sona ereceğini kaydetti.

    Davos Toplantıları'na bu yıl dünyanın önde gelen yaklaşık bin şirketinin en üst düzey yöneticisinin, 30'un üzerinde devlet ve hükümet başkanının katılacağını kaydeden Babacan, ayrıca pek çok ülkeden üst düzey devlet adamı ve siyasetçi ile uluslararası kuruluşların yöneticilerinin, başkanlarının, ayrıca sivil toplum ve medya temsilcilerinin, akademisyenlerin, sosyal girişimciler ve kanaat önderlerinin Davos'ta buluşacağını söyledi.

    Bu yılki ana temanın ''Yeni Gerçeklik İçin Ortak Normlar'' olduğunu ifade eden Babacan, yeni gerçeklik kavramının ardında, dünyanın artık çok odaklı, çok merkezli bir dünya haline gelmesinin bulunduğunu da kaydetti.

    Babacan, küresel ekonomik sorunların kapsamlı bir şekilde değerlendirildiği toplantıların, oturumların, panellerin düzenleneceğini belirterek, ekonomik büyümenin aynı zamanda kapsayıcı bir ekonomik büyüme olması ile ilgili oturumların da düzenleneceğini söyledi ve şöyle devam etti:

    ''Kapsayıcı derken, büyümenin toplumun tüm katmanlarına yansımasının nasıl sağlanacağı işlenecek temalardan bir tanesi olacak.

    Ayrıca G-20 bünyesinde yürütülen çalışmaların ve alınan kararların değerlendirmeleri yapılacak ve bu kararların 20 ülke dışındaki ülkelere de uygulanması ile ilgili konular ele alınacak.

    Küresel çapta hala çok önemli riskler söz konusu. Dünya ekonomisi bir büyüme dönemine girdi ancak bu büyüme aynı zamanda kendi içinde büyük riskler içeren bir büyüme ve bu risklerde pek çok oturumda taslak olarak değerlendirilecek.''

    Bu yılki toplantıların neredeyse tamamının ekonomi ve finans ağırlıklı oturumları içerdiğini ifade eden Babacan, ''Siyasi konular, uluslararası ilişkiler, her yıl toplantılarla mukayese edilecek olursa çok az sayıda panelde ele alınacak'' dedi.

    Babacan, uluslararası kriz ve küresel sürdürülebilirlikle ilgili kendisinin de konuşmacı olarak katılacağı paneller bulunduğunu kaydederek, Avrupa'nın enerji alanındaki geleceği ile ilgili bir panele de konuşmacı olarak katılacağını, çok sayıda ikili görüşmenin söz konusu olduğunu anlattı.




    Davos toplantılarının bu yılki konuları! Yorumları