Böbreğini personeline feda etti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-26-2011 (14:58)   Son Mesaj: 01-26-2011 (14:58)    Cevap: 0    Gösterim: 573  

    01-26-2011

    Böbreğini personeline feda etti

    Böbreğini personeline feda etti


    Mardin PTT Müdürü Abdulkadir Karaboğa'nın, böbreğinden rahatsız personeli Serdal Avuka'ya bir böbreğini vermek için yaptığı teklif, personeli ve yakınlarına duygulu anlar yaşattı.

    Edinilen bilgiye göre, Mardin PTT Müdürlüğünde dağıtıcı personel olarak çalışan Serdal Avuka'nın rahatsızlığı sonucu sevk edildiği Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan tetkikinde, sağ böbreğinin doğuştan yüzde 98 oranında çalışmadığı ve alınması gerektiği belirlendi.
    Diyarbakır'dan tekrar Mardin Devlet Hastanesine yatırılan Serdal Avuka, ameliyat öncesi PTT Müdürü Abdulkadir Karaboğa tarafından ziyaret edildi. Karaboğa, ziyaret sırasında Üroloji Uzmanı Dr. Kemal Ertaş'a bir böbreğini Avuka'ya vermeyi teklif etti. Durumu öğrenen Serdal Avuka ve yakınları bu teklif karşısında duygulanarak, gözyaşlarını tutamadı. Ancak Dr. Kemal Ertaş, Avuka'nın tek böbrekle yaşamını sürdürebileceğini belirttiler.

    Karaboğa, ''Durumu öğrencince çok üzüldüm. 18 yıldır birlikte çalışıyoruz. Mardin halkına birlikte hizmet ediyoruz. Bizler personellerimizle kardeş gibiyiz. Ben personelime bir böbreğimi vermeye geldim. Bunun için hazırım'' dedi.

    Serdal Avuka'nın babası Gazeteci Adnan Avuka da ''Bu çok farklı bir duygu. Böyle müdür hayatımda görmedim. Kısmen acımızı dindirdi. Fedakar müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Belki böbreğini vermedi ama bunu düşünmesi bile çok büyük bir davranış. Allah ondan razı olsun'' diye konuştu.




    Böbreğini personeline feda etti Yorumları