HAS Partili kadınlar, İsrail’i protesto etti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-26-2011 (14:58)   Son Mesaj: 01-26-2011 (14:58)    Cevap: 0    Gösterim: 530  

    01-26-2011

    HAS Partili kadınlar, İsrail’i protesto etti

    HAS Partili kadınlar, İsrail’i protesto etti


    Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) üyesi bir grup kadın, Gazze işgalinin ikinci yılında İsrail’i protesto etti.

    Levent"te bulunan İsrail Başkonsolosluğu binası önünde basın açıklaması yapan kadınlar, işgal karşısında BM, İKÖ, Arap Birliği ve AB"yi "çaresiz, sessiz, kör ve sağırlar" olarak niteledi.
    HAS Parti İstanbul İl Gençlik Kadın Kolları üyesi bir grup kadın Gazze işgalinin ikinci yılında İsrail"i protesto etmek için Levent"te bulunan İsrail Başkonsolosluğu binası önünde toplandı.

    "Ey İsrail katliamı ve işgalleri unutmadık unutturmayacağız" yazılı pankart açan grup adına basın açıklamasını HAS Parti İstanbul İl Gençlik Kadın Kolları Başkanı Nurcan Mümine Bucak yaptı.

    Bugün Gazze işgalinin ikinci yıl dönümü olduğunu hatırlatan Bucak, "Dünyanın tüm insaflı insanlarına sesleniyoruz. Bundan iki yıl önce bu ayda Gazze işgal edildi.

    20 günden fazla süren bu işgalde yüzlerce insan öldürüldü. Binlerce aile evinden oldu. Şehir yerle bir edildi. İsrail yasaklanmış silahlar kullandı." dedi.

    Dünyanın tüm insaflı insanlarına, iktidarlarına ve yöneticilerine seslenen Bucak, "Gazze için onlarca rapor ve kınama yayınlandı. Yüzlerce siyasi demeç verildi.

    Ama sonuç şudur: Gazze hala işgal altında. Gazze hala imar edilmedi.

    Şehrin yaraları sarılmadı. Gazze hala ambargo altında. Çünkü BM, İKÖ, Arap Birliği, AB tüm kuruluşlar çaresiz, sessiz, kör ve sağırlar.

    Tek ses çıkaran Türkiye oldu. Ama o da artık sessizler sınıfında." şeklinde konuştu.

    HAS Partili kadınlar ve gençler olarak dünyanın tüm hükümetlerine, kuruluşlarına ve yöneticilerine seslenen Bucak sözlerini şöyle bitirdi: "Bu zulümle, bu haksızlıkla, bu gaddarlıkla bu dünya yürümez.

    BU zulümle, bu haksızlıkla, bu gaddarlıkla çocuklarımıza güzel bir dünya bırakamayız. Mazlumların ahı sadece zalimleri değil, sessiz kalanları da boğar.

    Biz hatırlatıyoruz, biz uyarıyoruz. İşgalci ve katil İsrail"in yaptıklarını unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız."

    HAS Partili kadınlar açıklamanın ardından olaysız dağıldı.




    HAS Partili kadınlar, İsrail’i protesto etti Yorumları