Danıştay'ın kararı Eskişehir’de protesto edildi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-26-2011 (14:57)   Son Mesaj: 01-26-2011 (14:57)    Cevap: 0    Gösterim: 495  

    01-26-2011

    Danıştay'ın kararı Eskişehir’de protesto edildi

    Danıştay'ın kararı Eskişehir’de protesto edildi


    Eskişehir’de Memur-Sen üyeleri, Yediler Parkı’nda Danıştay’ın başörtüsü kararını protesto etti.

    Basın toplantısıyla tepkilerini dile getiren üyeler, Danıştay"ın kararının millete "yeter artık" dedirttiğini belirterek, başörtüsü sorununun acilen çözümlenmesini ve yeni bir sivil anayasa istediklerini açıkladı.
    Yediler Parkı girişinde toplanan yaklaşık 100 civarında sendika üyesi, ellerinde "Yargı millete önyargılı', 'Asıl ucube Danıştay'ın kararı', 'Fransız askeri bu kararla gurur duyuyor" yazan pankartlarla Danıştay"ın kararını protesto etti.

    Eylem sırasında sık sık "Sivil anayasa istiyoruz', 'Özgürlük hemen şimdi', 7Demokratik yargı demokratik Türkiye" sloganları atan eylemciler, acilen sivil yeni bir anaysa istediklerini belirttiler.

    Danıştay"ın verdiği son kararın millete "Artık yeter" dedirttiğini belirten Memur-Sen İl Temsilcisi İsmail Altınkaynak, milleti millet yapan değerlerden bihaber olduğunu iddia ettiği yargının, son verdiği kararın vicdanları kanattığını söyledi.

    Kararı alan Danıştay üyelerine seslenen Altınkaynak, ""Başörtüsü fiziksel teşhisi zorlaştıracak diyerek bu kararı alan Danıştay üyeleri; sizlerin başörtülü annenizi, halanızı, nenenizi, ya da komşunuzu tanıyamadığınız oldu mu hiç?"" diyerek, yasağa gösterilen gerekçeyi komedi olarak niteledi.

    Eyleme katılan vatandaşlar da karara sert tepki gösterdiler. Danıştay"ın aldığı karara anlam veremediğini söyleyen Meltem Salacak isimli bir öğrenci, ""Bize önce sınava girebilirsiniz diyorlar.

    Sonra sınav zamanı, "Başörtüsüyle gelmeyin" diyorlar. Bir karar versinler. Biz başka ülkenin insanları mıyız?"" diyerek, karara tepkisini dile getirdi.




    Danıştay'ın kararı Eskişehir’de protesto edildi Yorumları