Torba Yasa'ya tepki için yoldalar   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-26-2011 (14:57)   Son Mesaj: 01-26-2011 (14:57)    Cevap: 0    Gösterim: 576  

    01-26-2011

    Torba Yasa'ya tepki için yoldalar

    Torba Yasa'ya tepki için yoldalar


    Torba Yasa'ya ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ)'nde yapılan taşeronlaşmaya karşı tepkisini göstermek için Antalya’dan yaya olarak yola çıkan Yusuf Erşan Türker, yolculuğunun üçüncü gününde Afyonkarahisar’a ulaştı.

    Tepkisini göstermek için Ankara"ya kadar yürüyecek olan Türker"i, Afyonkarahisar girişinde Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Afyonkarahisar İl Temsilcisi Hüdaverdi Kılıç ve sendika üyeleri karşıladı.
    Sendika üyeleri tarafından karşılanan DHMİ Antalya Başmüdürlüğü"nde makine teknikeri olarak çalışan Türker, il temsilciliğine geçerek burada basın toplantısı düzenledi.

    Türker, burada yaptığı açıklamasında, çalışanların geleceğinin tehdit altında olduğunu ileri sürerek, buna tepki göstermek için böyle bir yürüyüş gerçekleştirdiğini söyledi.

    Torba Yasa"nın kanunlaşması halinde, Kamu İktisadi Teşebbüsü"nde (KİT) çalışan hiç kimsenin yaşam hakkının kalmayacağını iddia eden Türker, "Emeğin, üretim sürecinin gereklerine, işin ve iş yerinin ihtiyaçları ve uygunluk sağlayacak şekilde, sürekli ve yeniden düzenlenmesini içeren "Torba Yasa" yaşam hakkı tanımayacak." dedi.

    Yürüyüşünü, lüzumsuzluklara karşı sessiz kalmadığını göstermek için gerçekleştirdiğini savunan Türker, 28 Ocak Cuma günü Ankara"da Ulaştırma Bakanlığı"nın önünde Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS)'nın yapacağı basın açıklamasına katılarak, yürüyüşünü sonlandıracağını bildirdi. Türker, Ankara"dan önce bir diğer durağı olan Eskişehir"e gitmek üzere Afyonkarahisar"dan ayrıldı.




    Torba Yasa'ya tepki için yoldalar Yorumları