Erdoğan ve Gerçeker'in anlaştığı konu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-26-2011 (14:37)   Son Mesaj: 01-26-2011 (14:37)    Cevap: 0    Gösterim: 435  

    01-26-2011

    Erdoğan ve Gerçeker'in anlaştığı konu

    Erdoğan ve Gerçeker'in anlaştığı konu


    Yüksek yargı ile hükümet arasındaki krizde iki taraf biraraya geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker’i kabul etti. Gerçeker çıkışta krize neden olan konularla ilgili açıklama yaptı.

    Başbakan Erdoğan ile Yargıtay Başkanı Gerçeker"in görüşmesi saat 12.30"da Başbakanlık Resmi Konutu"nda başladı.
    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin"e Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun Anayasa Mahkemesi tasarısına ilişkin hazırladığı raporu geçtiğimiz günlerde sunan Gerçeker"in bugün de söz konusu raporu Başbakan Erdoğan"a iletti.

    Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, "yargı reformu tasarısı ertelendi. Bölge adliye mahkemeleri faaliyete geçmeli. Başbakan bunun faaliyete geçirileceğini söyledi.'

    Görüşme olumlu geçti Ancak raporumuz değerlendirilecek. Hazırlık aşamasında bize danışılmamasını kendilerine bildirdik. Başbakan Erdoğan'a tahliyeleri de açıkladım. Bunları kendileri de biliyor. Alt yapısını da oluşturacaklarını belirtti."





    Erdoğan ve Gerçeker'in anlaştığı konu Yorumları