Gültekin: Kaynak değil hükümet sorunu var   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-26-2011 (14:38)   Son Mesaj: 01-26-2011 (14:38)    Cevap: 0    Gösterim: 447  

    01-26-2011

    Gültekin: Kaynak değil hükümet sorunu var

    Gültekin: Kaynak değil hükümet sorunu var


    İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, Türkiye'de kaynak sorunu olmadığını, Hükümet sorunu olduğunu savundu.

    Gültekin, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki ''kaynak'' tartışmasının, kaynak sorununa ilişkin sistemin ikna edici hiçbir cevabının olmadığının kanıtı olduğunu belirtti. AK Parti'nin kaynaklarının borçlanma, sıcak para, özelleştirme ve satışlar olduğunu öne süren Gültekin, AK Parti'nin ''Cumhuriyet'in 90 yılda yarattığı bütün değerleri yerli ve yabancı tekellere ve yandaşlara peşkeş çekerek kaynak yarattığını'' savundu.
    Türkiye'nin büyük olanakları olan bir ülke olduğunu ifade eden Gültekin, çok kazanandan çok vergi almayı esas alan bir vergi düzenlemesinin vergi gelirlerini artıracağını ve çalışanın üzerindeki vergi yükünü hafifleteceğini belirtti. Gültekin, Türkiye'de yeterince üretilen malların ithalatına yüksek gümrük getirilmesi, Gümrük Birliği Anlaşması'ndan çıkılması, İMKB'nin denetim altına alınması bankacılık sektörünün kamulaştırılması gerektiğini savunarak, şunları kaydetti:

    ''Türkiye'nin bütün bu kaynakları milli bir program çerçevesinde değerlendirerek içinde yer alacağı Batı Asya Birliği ise dünyanın dört büyük gücünden biri olur ama bütün bu gelişmeler ancak milli bir Hükümetin işbaşında olması ile söz konusu olabilir. Türkiye ihtiyacı olan Milli Hükümete kavuşabilmek için AKP iktidarından kurtulmak zorundadır. Türkiye'de kaynak sorunu yok, Hükümet sorunu vardır.''




    Gültekin: Kaynak değil hükümet sorunu var Yorumları