MSB, yetersiz taaruz botuna açıklama istedi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-26-2011 (13:16)   Son Mesaj: 01-26-2011 (13:16)    Cevap: 0    Gösterim: 534  

    01-26-2011

    MSB, yetersiz taaruz botuna açıklama istedi

    MSB, yetersiz taaruz botuna açıklama istedi


    Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın-yayın organlarında yer alan ''taarruz botu'' ile ilgili haberlere ilişkin açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

    Milli Savunma Bakanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca yeterliliği olmayan su altı taarruz botlarının alındığı iddialarıyla ilgili olarak, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının projelerin yürütülmesinde ihtiyaçların tanımlanması ve teknik destek sağlanması dışında mali ve idari konularda yetki ve sorumluluğu bulunmadığını bildirdi.
    Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın-yayın organlarında yer alan ''taarruz botu'' ile ilgili haberlere ilişkin açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

    Savunma Sanayii Müsteşarlığınca yürütülen deniz platformları projelerinin kabulünün geçici ve kesin kabul olmak üzere iki aşamalı yapıldığı ifade edilen açıklamada, 31 Ekim 2008'de imzalanan su altı taarruz timleri harekatı için intikal botları (SAT botu) tedarik sözleşmesi kapsamında SAT Botu 2'nin geçici kabulünün yasal mevzuata uygun olarak Savunma Sanayii Müsteşarlığınca oluşturulan kabul heyetince 15 Ekim 2010'da yapıldığı kaydedildi.

    Açıklamada şöyle denildi:

    ''Deniz Kuvvetleri Komutanlığının, projelerin yürütülmesinde ihtiyaçların tanımlanması ve teknik destek sağlanması dışında mali ve idari konularda herhangi bir yetki ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu kapsamda, basında yer alan doküman, Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığınca yapılan talebe istinaden Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca harekat ihtiyacına yönelik olarak hazırlanmış bir teknik değerlendirmedir, bir kabul belgesi değildir.

    Henüz kesin kabulü yapılmamış olan botların geçici kabul esnasında tespit edilen ve Sat Botu 2'nin fonksiyonel kullanımını aksatmayacağı değerlendirilen hata ve noksanlıkların kesin kabul tarihine kadar tamamlanması halinde kesin kabulü yapılacaktır. Savunma Sanayii Müsteşarlığı bünyesinde devam etmekte olan tüm deniz platformları için uygulanmakta olan prosedür aynıdır. Bu projeye özgü ayrı bir uygulama yapılmamıştır.''

    Bazı haberlerde, ihale şartlarını taşımayan ve yeterliliği olmayan su altı taarruz botlarının Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca alındığı iddia edilmiş, konuyla ilgili olduğu öne sürülen bazı belgeler yer almıştı.





    MSB, yetersiz taaruz botuna açıklama istedi Yorumları