Erdoğan: Kumanda merkezinde kim var   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-26-2011 (07:40)   Son Mesaj: 01-26-2011 (07:40)    Cevap: 0    Gösterim: 539  

    01-26-2011

    Erdoğan: Kumanda merkezinde kim var

    Erdoğan: Kumanda merkezinde kim var


    Faili meçhul cinayetler, katil zanlılarının bağlantıları ve kilitlenen davalar yeniden gündemde. Dink'in katilininin hemen yakalanmasını örnek gösteren Başbakan Erdoğan, kumanda merkezine dikkat çekti.

    Resmi temaslar için Ukrayna"nın başkenti Kiev"e giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan uçakta gazetecilere çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şamil Tayyar'ın bugünkü köşe yazısından aktardığı bilgilere göre, Erdoğan, Hrant Dink'in katilinin 36 saat içinde yakalandığına dikkat çekerek, yargının katil zanlısının irtibatlarını 4 yıldır bulmamasını eleştirdi. Tayyar, Erdoğan'ın tetikçilerin hemen yakalandığına ama ana kumandaya ulaşılamadığını da kaydettiğini aktardı.

    Tayyar'ın yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

    Ankara"dan Kiev"e uçarken Başbakan Erdoğan"la bu karanlık ilişkileri de bir nebze olsun değerlendirme fırsatı oldu. Hrant Dink cinayeti mevzu olunca başbakan, "36 saat içinde zanlı yakalanıp adalete teslim edildi. İrtibatlarının bulunması yargının işidir. Ancak 4 yıldır bu irtibatlar bulunamadı" dedi.
    Söylemek istediği şuydu: Güvenlik birimleri görevini yerine getirdi, ancak yargı tetikçinin arkasındaki karanlık bağlantıları çözme konusunda aynı iradeyi göstermedi.

    Haklıdır, zira Dink cinayeti tümden aydınlığa kavuşturulamadı. Sadece o mu? Elbette değil. Daha önceki gün ölüm yıldönümleri anılan Uğur Mumcu ve Gaffar Okan suikastlerinin perde gerisi çözümlenebildi mi?

    Genelkurmay"ın son Balyoz açıklaması ve CHP"nin Ergenekon sanıklarını milletvekili yapma çabaları, diğer gelişmelerle birlikte değerlendirildiğinde karanlık eylemlerin üzerine gitmenin ne kadar zor olduğu daha iyi anlaşılır.

    Sohbet esnasında başbakan haklı olarak sordu: "Tetikçiler yakalanıyor da kumanda merkezinde kim var? Ana kumanda kimde?"

    Başka ifadeyle "1 Numarayı" soruyor.

    Devreye girdim, "Siz bilmiyor musunuz?" diye sordum. Cevabı çok netti: "Nerden bileyim? Bunu çözmesi gereken yargıdır."

    Açıkça belirtelim; Ergenekon ruhunun esir aldığı yargı sistemiyle bu sorunun çözüm asla mümkün olamaz. Önceki gün meclise sevk edilen tasarının yargının özgürleştirilmesinde önemli bir işlev göreceğini düşünüyorum.

    Toparlayacak olursak, devletin şeffaflaşması ve demokratikleşmesi sağlanmadan, 2023 Türkiye"si yaratılamaz, küresel oyunda saf tutulamaz.

    Yazının tamamını kaynağından okumak için tıklayınız




    Erdoğan: Kumanda merkezinde kim var Yorumları