CHP'de seçim akşamı kavga CANLI İZLE   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-25-2011 (22:58)   Son Mesaj: 01-25-2011 (22:58)    Cevap: 0    Gösterim: 453  

    01-25-2011

    CHP'de seçim akşamı kavga CANLI İZLE

    CHP'de seçim akşamı kavga CANLI İZLE


    Ülke TV'de 'Aslında Ne Oldu' programında, Siliviri'de tutuklu bulunan bazı isimlerin seçimlerde CHP'de aday olup olmayacağı tartışılırken, Gürsel Tekin'le ilgili Yargıtay'da bekleyen dava gündeme geldi.



    Ünal Tanık ve Hasan Öztürk'ün birlikte sunduğu Aslında Ne Oldu programında yine haftaya damga vuran olaylar masaya yatırıldı.
    CHP'nin Ergenekon'un bazı sakınklarını aday gösterip göstermeyeciği gündeme geldiğinde, Ünal Tanık, CHP'de seçim akşamı büyük tartışma yaşanacağını ve hemen sonrasında yeni bir kurultayın gündeme geleceğini ileri sürdü.

    Programda ayrıca bir anket düzenlendi. Program suncusu Hasan Öztürk izleyicilerden Silivri sakinlerinin milletvekili yapılsın mı yapılmasın mı sorusunu yöneltti ve cevapları beklediklerini açıkladı.

    CHP lideri Kılıçdaroğlu,'nun Erzurum ziyareti sırasında hükümetin bereketsizliği yüzünden Erzurum'a kar yağmadığı sözlerini hatırlatarak, 1998 yılında Mehmet Kutlular'ın söylediği bir söz yüzünden hapse atılmasını emsal gösterdi. Kutlular'ın söylediği depremin vebali ile ilgili sözleri yüzünden başına gelenleri dile getirdi.

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in Yargıtay'da bir dosyasının bulunduğunu söyleyen Tanık, Yargıtay'ın bazı dosyaları çok çabuk gündeme getirdiğini dile getirdi. "18 bin dosyanın zaman aşımından düşecek olmasına karşın" Gürsel Tekin'le ilgili Suadiye Sinemaları ile ilgili bir davasının bulunduğunu dile getirdi. Adana'da AK Parti kongresinde yaşananların medya tarafından görmezden gelindiğini buna mukabil Gürsel Tekin dosyasının Yargıtay tarafından görmezden gelinerek Tekin'in Meclis'e girmesinin sağlanacağını öne sürdü.

    CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Hizbullah örgütü ile AK Parti'yi irtibatlandırmasına Başbakan Erdoğan'ın sert tepki göstermesi ve CHP'den bunun üzerine farklı açıklamaların gelmesi tartışmaya açıldı.

    Hasan Öztürk, CHP'nin geçmişte türban, Lefter ve daha birçok konularda benzer durumlara düştüğünü belirtirken, Ünal Tanık, Başbakan Erdoğan'ın gösterdiği sert tepkinin CHP'nin geri adım atmasına yol açtığını söyledi.

    CHP'nin merdiven altı bir siyaset uyguladığını anlatan Hasan Öztürk, Türkiye'de bir dönem populer söylemlerin prim yaptığını, CHP'nin de bugün hala bu söylemlerden medet umduğunu dile getirdi. Öztürk, kriz dönemlerinde populüst söylemlerin ortaya çıktığını ancak Türkiye'nin bugün ekonomideki kendisini kabul ettirdiğini CHP söyleminin seçimde nasıl bir karşılık bulacağını merak ettiğini söyledi.




    CHP'de seçim akşamı kavga CANLI İZLE Yorumları