'Silah bırakma' sözlerine CHP'den açıklama   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-25-2011 (17:36)   Son Mesaj: 01-25-2011 (17:36)    Cevap: 0    Gösterim: 498  

    01-25-2011

    'Silah bırakma' sözlerine CHP'den açıklama

    'Silah bırakma' sözlerine CHP'den açıklama


    CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Başbakan Erdoğan’ın eleştirdiği ‘silah bırakma’ ile ilgili sözlerine açıklık getirdi. Öğüt, “Şerefli Türk askeri silah bıraksın demedim, bunu hangi gerizekalı diyebilir” diye konuştu.

    Van"da yaptığı açıklamada, "Türk askeri silah bıraksın" demediğini, demesinin de mümkün olmadığını kaydeden Öğüt, "Van"daki açıklamam şudur; PKK silahı bırakacak, Türk askeri de sivil otorite ve hükümetle diyalog kuracak. PKK teslim olduktan sonra Türk askeri de hükümetle ilişki kurarak gereğini yapacaktır. Böylece ülkemizde barış sağlanacaktır. Asker veya güvenlik güçleri silahsız gezebilir mi, böyle bir şey olabilir mi? Buna kargalar güler" diye konuştu.
    -"BARIŞ VE KARDEŞLİK İSTİYORSAK ADIM ATMAK ZORUNDAYIZ"-

    Yaptığı konuşmanın bant kaydı olduğunu belirten Öğüt, sözlerini çarpıtan siyasileri kınadığını ifade etti. Öğüt, şunları söyledi:

    "Türkiye 30 yıldan beri PKK ile savaşıyor, 1 trilyon dolar zararımız var, 40 bin insanımız öldü, 17 bin faili meçhul var, 4 bine yakın köy yakıldı. 1 milyon 200 bin insan nerede belli değil. Asker veya o günkü siyasi otorite talimat verdirerek köylerinizi boşaltın, boşaltmayacaksanız yakacağız diyerek köylerini boşalttı insanların. Diyarbakır"da bir evde 28 kişi yaşadı aylarca. Baktılar birlikte yaşayamıyoruz gençlerin bir kısmı dağa çıktı, bir kısmı şehre gitti KCK"yı kurdu ve bu gün ülkemiz bölünme noktasına geldi. Barış ve kardeşlik istiyorsak silahların susmasını istiyorsak adımları atmak zorundayız. Ağzına Türk kelimesini almak istemeyen siyasiler, Türk askeri üzerinden siyaset yapamazlar çünkü Türk askerini ne duruma düşürdüklerini herkes görmektedir."

    -"HANGİ GERİZEKALI DİYEBİLİR?"-

    Öğüt gazetecilerin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"nun bugün grupta söylediği "kimse asker silah bıraksın diyemez" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, Erzurum"da, sözleriyle ilgili Kılıçdaroğlu"nu bilgilendirdiğini ifade etti. Öğüt, şöyle konuştu:

    "Türk askerinin silah bırakmasını söylemediğimi, genel başkana söyledim. Sayın Genel Başkanım doğruyu söylemiş. "Türk askeri silah bıraksın" hangi gerizekalı böyle birşey söyleyebilir ki. Bunu demek gerizekalılıktır. Bunu siyasete alet edenler de ne kadar akla mantığa izana dürüstlüğe hizmet ediyorlar bunu da tartışmak lazım. Başbakan"ın kılavuzları yanlış kılavuzlar, Başbakan"a yanlış bilgi veriyorlar. Başbakan bu kılavuzlarla devam ettikçe sinirli halinden kurtulamaz. Herkese sataşan, herkese saldıran bir başbakan Türkiye"yi yönetemez. Kılavuzları kılavuz değil, adama doğru bilgi vermiyorlar veya kendisi kasıtlı yapıyor, demagoji yapıyor. Ben inanmıyorum Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının demagoji yapacağına ama yanındaki danışmanlara chek-up yaptırsınlar, benim konuşmalarım televizyonda yayınlandı. "PKK silahı bırakır Türk askeri de sivil otorite hükümet ile diyalog kurar" Bunu anlamayacak ne var? Zihinsel özürlüler, anlatsam anlıyor. Bunu sayın Genel Başkanım Kılıçdaroğlu"na anlattığım zaman "doğrudur" dedi. "Senin dediğini okudum birşey yok" dedi. Biz hiç bir zaman terör örgütüyle şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerini bir araya koymayız. Şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerine hakaret ederek veya şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerine iftira atarak, en gizli kozmik odalarına giren onların onurlarını kıran anlayışın bize Türk Silahlı Kuvvetleriyle ilgili ders verme hakkı yoktur."

    -"BAŞBAKAN MHP"NİN OYLARINI ALMAK İÇİN MANEVRA YAPIYOR, YEMEZLER"-

    Terör sorununun nasıl çözüleceğine yönelik bir soruya ise Ensar Öğüt, "PKK koşulsuz silah bırakır, devlete, Türk Silahlı Kuvvetlerine, güvenlik güçlerine teslim olur, Türk yargısına teslim olur. Türk Silahlı Kuvvetleri"nin boş dağlara taarruz edecek hali yok. Adam teslim olmuş, silahını vermişse zaten Türk Silahlı Kuvvetleri otomatikman hükümetle diyalog kurarak barışı sağlamış olacaktır. Benim açıklamamı okumuş genel başkanım. Keşke Sayın Başbakan da okuyarak konuşsaydı. Başbakan MHP"nin milliyetçi oylarını alabilmek için seçim arefesi manevra yapmak istiyor, yemezler. Önce hayali toplu açılışlardan vazgeçsin. Türkiye genelinde toplu açılışların hepsini bir bir çıkartacağım" karşılığını verdi.

    -"ERBAKAN HAYALİ TEMEL ATIYORDU BAŞBAKAN HAYALİ AÇILIŞ YAPIYOR"-

    Öğüt, Başbakan"ın 21 Ocak"ta Ardahan"da 27 eserin açılışını yaptığını söylediğini belirtirken, "Çukur da açsalar eserimiz diyorlar. Başbakan"ın hocası Erbakan hayali temel atıyordu, Başbakan hayali açılış yapıyor. Başbakan toplu açılışlardan vazgeçsin" dedi.




    'Silah bırakma' sözlerine CHP'den açıklama Yorumları