Şahin, 101 Ali Gaffar Okkan'ı kabul etti /   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-25-2011 (16:54)   Son Mesaj: 01-25-2011 (16:54)    Cevap: 0    Gösterim: 558  

    01-25-2011

    Şahin, 101 Ali Gaffar Okkan'ı kabul etti /

    Şahin, 101 Ali Gaffar Okkan'ı kabul etti /


    Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Diyarbakır'ın şehit olan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın 101 adaşını kabul etti.



    "Şehit Ali Gaffar Okkan Bir Kardeşlik Hikayesi" Anma Programına katılmak üzere Diyarbakır'dan gelen 101 Gaffar Okkan isimli çocuk ve beraberindeki heyeti kabul etti.
    Şahin, TBMM'nin zor şartlar altında kurulduğunu belirterek, "Bizim ülkemizin hep düşmanları olmuştur.

    Türkiye Cumhuriyeti muasır medeniyet seviyesine ulaşmasın diye geçmişte de uğraşmışlardır, gelecekte de uğraşacaklardır.

    Bizde bu mücadeleyi verirken, geçmişte olduğu gibi günümüzde de şehitler veriyoruz. Terör ile mücadele ederken de binlerce şehit verdik. Bunlardan biride Ali Gaffar Okan'dır." dedi.

    Şahin, Ali Gaffar Okan'ın şehit olduğu günden bu yana, on yıldır unutulmadığına işaret ederek, "O aynı zamanda halkın kalbinde yer etti. Devlete vatandaşın güvenini tesis etmek için ayrıca çaba sarf etti." diye konuştu.

    Diyarbakır Emniyet Müdürü Okkan şehit edildiği zaman, tüm Türkiye gibi Diyarbakır halkının da çok üzüldüğünü söyleyen Şahin, anne ve babaların çocuklarına ancak çok değer verdikleri kişilerin isimlerini koyabileceklerini, 101 Ali Gaffar isimli çocuğun da şehit olan Diyarbakır Emniyet Müdürü'ne olan değerin bir işareti olduğunu belirtti.

    Şahin, "Şehit Ali Gaffar Okkan Bir Kardeşlik Hikayesi" projesi için Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'ye, Diyarbakır Vali Yardımcısına ve katkısı bulunan herkese teşekkür etti.

    Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ise, Diyarbakır halkının Ali Gaffar Okan'ı anma günü törenlerine çok destek verdiğini vurguladı.

    Program sonrasında Şahin, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.




    Şahin, 101 Ali Gaffar Okkan'ı kabul etti / Yorumları