Kışanak: Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulmalı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-25-2011 (16:37)   Son Mesaj: 01-25-2011 (16:37)    Cevap: 0    Gösterim: 494  

    01-25-2011

    Kışanak: Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulmalı

    Kışanak: Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulmalı


    BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için Hakikatler Araştırma Komisyonu’nun kurulması gerektiğini söyledi.

    BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 4 yıl geçtiğini hatırlatarak, devletin saldırının arkasındaki güçleri korunduğunu ileri sürdü.
    Uğur Mumcu, Eşref Bitlis, Adnan Kahveci"nin ölümlerine de değinen Kışanak, ''1993 yılındaki bu kuşkulu ölümler ve cinayetler önemli bir şeye işaret ediyor." dedi.

    1993 yılının aynı zamanda Kürt sorununu barışçıl yöntemlerle çözme imkanını ortaya çıktığı yıllar olduğunu dile getiren Kışanak, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için Hakikatleri Araştırma Komisyonun kurulması gerektiğini aktardı. Bu projenin doğru bir proje olduğunu ifade eden Kışanak, "İstemeyenler yanlış yapıyorlar." dedi.

    Kışanak, Mutki"de bulunan insan kemiklerinin, işlenen insanlık suçunun ve vahşetin bir tablosu olduğunu dile getirdi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"a İstanbul Arena Stadı"nda yapılan protestonun uzun süre gündemi işgal ettiğini kaydeden Kışanak, "Başbakan talimat vermiş, herkes ıslık çalanları bulmanın derdinde.

    Ancak, Başbakan"ın adalet duygusunda binlerce faili meçhul cinayetin peşine polisi takmak yok." diye konuştu.

    Meclis"te görüşülmeyi beklenen Torba Yasayı da eleştiren Kışanak, "Mali af diye yola çıkıldı ama sonuçta emeğin haklarını gasp eden bir torbaya dönüştü." dedi.

    Tasarının yarından itibaren Meclis"te görüşülmeye başlanacağını hatırlatan Kışanak, "Ancak şu anda emekçiler, sendikalar sokakta. Bu hak gasplarını kabul etmediklerini ve etmeyeceklerini ifade ediyor.

    Biraz önce Ankara"da torba yasayı protesto eden kamu emekçileri sendikalarına mensup emekçilerin saldırıya uğradıklarını duyduk. Şiddetle kınıyoruz.

    Bu ülkede herkes begenmediği şeyleri protesto etme hakkına sahiptir. Bunu sonuna kadar kullanacaklar.

    Biz de emekçiler ile birlikte meydanlarda sokaklarda olacağız. Bu torba yasansın geçmesini engelleyeceğiz."şeklinde konuştu.

    Kışanak, yasanın esnek çalışma adı altında iş güvencesini ortadan kaldırdığını, belediye işçilerinin geçici işçi statüsüne mahkum edilmek istendiğini savundu.




    Kışanak: Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulmalı Yorumları