Civelek: 8 yılda önemli mesafeler kat edildi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-25-2011 (14:49)   Son Mesaj: 01-25-2011 (14:49)    Cevap: 0    Gösterim: 411  

    01-25-2011

    Civelek: 8 yılda önemli mesafeler kat edildi

    Civelek: 8 yılda önemli mesafeler kat edildi


    Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek, okul öncesi eğitimden yüksek öğrenime kadar eğitim kalitesinin yükseltilmesi amacıyla, son 8 yıldan bu yana önemli düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

    Müsteşar Esengül Civelek, Malatya Valisi Ulvi Saran'ı makamında ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Malatya İl Milli Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katılmak üzere kente geldiğini belirtti.
    Civelek, şehirde eğitim alanında eksiklikleri tespit ederek ihtiyaçlarla ilgili değerlendirme yapacaklarını belirtti. Türkiye geneli eğitimle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Civelek, son 8 yılda önemli gelişmeler yaşandığına değindi.

    İlköğretimden üniversitelere çağı yakalayan düzenlemeler yapıldığının altını çizen Civelek, "Son 8 yıldan bu yana eğitimin kalitesinin artırılması, standartların yükseltilmesi konusunda okul öncesi eğitimden, yüksek öğretime kadar gerek fiziksel imkân, gerek teknolojik altyapı, gerekse insan kaynakları ile okullaşma konusunda önemli düzenlemeler sağladık.

    Tabi ki hiç bir zaman bu ilerlemeler ile yetinmememiz gerekir.

    Dolayısıyla hep daha iyiye ve daha mükemmele ulaşma gayreti içerisindeyiz. Küreselleşen dünyada çağın gereklerine uygun, yeni düşüncelere açık, üretken ve verimli buluşlar yapabilen bireyler yetiştirmek zorundayız." diye konuştu.

    Vali Ulvi Saran da Malatya"nın eğitim alanında hızlı gelişme gösterdiğini anlattı. Eğitim tesislerinin yapılması, ihtiyaçlarının karşılanması konusunda kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Saran, kentteki okuma oranının artırılması amacıyla yürütülen "Malatya Okuyor" kampanyasında önemli başarılar elde edildiğini kaydetti.

    Konuşmaların ardından Vali Saran, Müsteşar Esengül Civelek"e kayısı hediye etti.




    Civelek: 8 yılda önemli mesafeler kat edildi Yorumları